Sute de oameni au venit la centrele de transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru victimele din Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au încercat, miercuri, să îi ajute pe răniţii aduşi din Muntenegru şi au donat sânge. Până la ora 13.00, la Centrul de Transfuzii Bucureşti, existau peste 500 de donatori, iar alte zeci de persoane aşteptau la coadă.

Angajaţii Centrului de Transfuzii Bucureşti au declarat că spera ca oamenii să se mobilizeze şi să intre în astfel de acţiuni deseori, pentru că sânge este o necesitate permanentă în Bucureşti: „Le mulţumim tuturor celor care au înţeles să ajute oamenii aflaţi în suferinţă. Sperăm ca astfel de acţiuni să continue, întrucât nevoia de sânge în spitale este permanentă, în Capitală fiind operate numeroase cazuri grave“, a precizat Mihaela Hoinărescu, unul dintre medicii centrului.

În acest moment, Centrul de Transfuzii Bucureşti are asigurat un stoc de sânge suficient pentru a servi la intervenţiile la care ar putea fi supuşi victimele accidentului din Muntenegru, potrivit Mediafax.

Printre bucureştenii care au luat parte la acţiune s-au numărat peste 70 de ofiţeri, agenţi şi subofiţeri din cadrul Aparatului Central al Ministerului, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General de Aviaţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta au donat sânge, iar demersul lor reprezintă sprijinul şi solidaritatea pe care o au faţă de victimele tragediei rutiere.

Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu ajutorul a două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arsenie.

Pe aceeaşi temă: 

Bucureştenii pot dona sânge pentru victimele accidentului din Muntenegru. Suporterii echipei Rapid s-au alăturat iniţiativei

Şoferul autocarului morţii va fi înmormântat, astăzi, în Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite