FOTO Academia de tenis din Complexul „Lia Manoliu“, gata în această toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arătă academia la sfârşitul lunii septembrie FOTO PMB
Aşa va arătă academia la sfârşitul lunii septembrie FOTO PMB

Unul dintre proiectele anunţate de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, începe să prindă viaţă. Lucrările la Academia de Tenis din complexul sportiv „Lia Manoliu“ au început recent şi urmează să fie gata la sfârşitul lunii septembrie, scrie Hotnews.

Academia de tenis va fi gata în luna septembrie a acestui an, după cum a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Aceasta va avea şase terenuri de tenis si peste 1.100 de locuri destinate publicului.
Pentru realizarea lucrurărilor, Primăria Municipiului Bucureşti plăteşte aproximativ un million de euro, bani care vin de la bugetul local.
Lucrările pentru ridicarea Academiei de tenis au început în primele zile ale acestei luni, fiind executate de asocierea de firme Unicon SA şi Asix Design.

„Prin proiect se propune realizarea a şase terenuri de tenis, precum şi a două clădiri anexă care adăpostesc majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă. Terenurile sunt cuplate două câte două şi au prevăzute gradene pe laturile lungi. În total există şase grupări de gradene a câte trei rânduri de scaune ce totalizează 1.152 de locuri.

Pe primul rând de gradene, pe zona centrală s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat.  Corpul principal de clădire, aflat la intrarea în academie, conţine o zonă de lobby cu recepţie şi mic magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar şi depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare dedicate şi duşuri, cabinet medical şi grupul sanitar pentru clienşi si personal. Cafeteria beneficiază de o terasă exterioară, acoperită, generoasă şi deschisă spre terenurile de tenis şi circulaţie pietonală. Corpul secundar anexă conţine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportive“, descriu reprezentanţii municipalităţii proiectul, potrivit Hotnews.

Terenurile academiei vor avea trei tipuri de suprafeţe de joc: zgură, acrilic multistrat cu bază cauciucată şi prefabricat din cauciuc, câte una pentru fiecare două terenuri. Suprafeţele sunt certificate ITF.

Sorin Oprescu a mai anunţat că în septembrie vor începe lucrările şi la Sala Polivalentă de la Lia Manoliu, urmând ca zilele acestea să se încheie licitaţia pentru desemnarea constructorului. După demararea lucrărilor de la Sala Polivalenta, urmează să înceapă lucrările la bazinele de înot si la patinoarul Mihail Flamaropol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite