A murit Papan Chilibar. Mama actorului - puşcăriaş din "Eu când vreau să fluier, fluier" a leşinat la căpătâiul fiului său. Vezi tragedia în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papan Chilibar, actorul care s-a remarcat în urmă cu doi ani în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", s-a stins din viaţă, a anunţat fosta sa colegă de platou, Ada Condeescu, pe profilul său oficial de Facebook.

UPDATE, ora 19.40: Papan Chilibar şi-a ţinut soţia de mână până şi-a dat ultima suflare. Vezi care au fost ultimele momente din viaţa actorului-puşcăriaş.

UPDATE, ora 17.50: Mama lui Papan Chilibar a leşinat lângă trupul neînsufleţit al fiului său, cuprinsă de durere. Casa familiei este plină de prieteni şi rude ale tânărului. Părinţii surdomuţi îşi gem durerea împreună cu fiica şi soţia lui Papan, pe care acesta a vrut să o vadă chiar înainte de a-şi da ultima suflare. Papan Chilibar va fi înmormântat mâine, cel mai probabil la cimitirul Izvor.

Priveghiul lui Papan Chilibar

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

Priveghiul lui Papan Chilibar

Vezi aici imagini inedite cu Papan Chilibar, înainte ca acesta să ajungă pe covorul roşu de la Berlin

Priveghiul lui Papan Chilibar Priveghiul lui Papan Chilibar

UPDATE 16.00:

Papan Chilibar, de 21 de ani, s-a aflat pe patul de spital încă din februarie.  După luni de chin şi luptă cu cumplita boală, organismul tânărului a cedat. Papan a cerut să fie externat pentru a putea muri în sânul familiei chiar cu puţin timp înainte să-şi dea ultima suflare. „A fost externat duminică, în stare foarte gravă, cu multiple comorbidităţi, la cererea familiei", a spus Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni. Conform cadrelor medicale, starea de sănătate a lui Papan a fost una gravă, în ultima perioadă.

UPDATE 13.26:

Daniel Mitulescu, producătorul filmului „Eu când vreau să fluier, fluier“ i-a fost mereu aproape actorului-amator, încă de pe platoul de filmare. „Duminică seara s-a întâmplat. Eu am aflat imediat de la familie. Ultima oară l-am văzut în urmă cu o săptămână, când am fost să-l vizitez la Fundeni. Se simţea din ce în ce mai rău, din păcate, cu toate că medicii au făcut tot posibilul să-l menţină în viaţă. Am vrut să-l transportăm şi la o clinică din străinătate dar nu a fost posibil din cauză că nu am găsit un donator de măduvă compatibil, el având o specificaţie destul de rară. Înmormântarea va fi mâine şi o să ne ocupăm tot noi de organizare. Dumnezeu să-l ierte! A fost un băiat special“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Daniel Mitulescu.

VIDEO Filmul unei morţi anunţate. Află AICI detalii despre tragicul destin al actorului - puşcăriaş Papan Chilibar, care s-a stins din viaţă la numai 21 de ani

Ada Condeescu, actriţa principală din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier“, are numai amintiri frumoase despre Papan. „Mi-a fost foarte drag şi foarte apropiat. Am ţinut la talentul lui. Era un băiat foarte talentat care a fost descoperit târziu. Cu toţii am fost să-l vizităm cât a fost la spital şi este o pierdere foarte mare pentru noi“, a subliniat actriţa.

Tânărul actor în vârstă de 21 de ani fusese diagnosticat cu leucemie în luna februarie, în timp ce era închis la Penitenciarul Rahova pentru furt. La început, medicii l-au internat la Spitalul Penitenciar Jilava, iar apoi, fiindcă starea sa s-a agravat, a fost mutat la Institutul Fundeni, Secţia de Hematologie.

CITIŢI ŞI

Adevărul de Seară a anunţat, în februarie, că tânărul actor se află în stare gravă la Spitalul Fundeni

În luna aprilie, din cauza bolii, a fost eliberat condiţionat din înschisoare

În urmă cu doi ani părea că dăduse norocul peste Papan Chiliban. El împreună cu alţi 16 deţinuţi au fost cooptaţi de regizorul Florin Şerban pentru a juca în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier". Regizorul a ales să lucreze cu deţinuţi pentru a da un plus de originalitate poveştii, aceea a unui tânăr închis într-un penitenciar din România.„M-a impresionat seriozitatea cu care au tratat proiectul. La Papan m-a impresionat talentul, nu are nevoie de şcoală de actorie. Trebuie doar să se ţină departe de prostii", a spus Florin Şerban care a filmat împreună cu deţinuţii în perioada aprilie -iunie 2009.

În iulie 2009, după încheierea filmărilor, Papan a fost eliberat condiţionat din penitenciar şi a fost un om liber până anul trecut, în aprilie, când a fost prins din nou la furat. În această perioadă a avut ocazia să cunoască o altă lume, aceea avedetelor de pe covorul roşu.

Poliţiştii l-au reţinut în aprilie 2010 pentru că a spart mai multe locuinţe din sectorul 3. El împreună cu alte patru persoane au spart mai multe apartamente prin escaladare. Nu se ştie valoarea exactă a prejudiciului dar au spart şi o casă de bani din care au sustras 8.000 de lei.

De pe covorul roşu de la Cannes, înapoi în puşcărie

Succesul filmului în care Papan primise un rol important, cel al prietenului rolului principal, l-a dus pe acesta pe podiumul Festivalului de la Berlin. "Nu mă aşteptam să mi se întample asta, şi acum cred că mai visez ", spunea Papan după revenirea sa de la Festivalul Filmului de la Berlin, unde filmul a câştigat Ursul de Argint, marele premiu al juriului, dar şi distincţia Alfred Bauer.

Îşi întreţinea soţia, copilul şi părinţii surdo-muţi

Papan locuia în Bucureşti împreună cu soţia şi fetiţa lor de trei ani. Mai trebuia să aibă grijă şi de părinţii săi surdo-muţi. Pentru a-şi întreţine familia, căra apă la o florărie şi câştiga aproximativ 20 de lei pe zi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite