Ţevile care crapă, blestemul locuitorilor din Pantelimon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de locuitori ai 220 de blocuri din zona Pantelimon, sector 2, au rămas ieri fără apă caldă şi căldură din cauza reţelei vechi de peste 30 de ani.Atât oamenii din zonă, cât şi lucrătorii de la RADET, care au reuşit să peticească ieri ţevile, susţin că se confruntă destul de des cu astfel de probleme în acest cartier.

Fisurile produse la ţevile vechi de zeci de ani lasă constant fără apă caldă şi căldură sute de familii din zonele Şoseaua Iancului, Şoseaua Pantelimon şi între Bulevardul Chişinău şi Şoseaua Mihai Bravu.

Pentru că se confruntă destul de des cu astfel de probleme, oamenii din zonă nici nu mai aveau ieri putere să comenteze situaţia. Ei nu-şi doreau decât ca ţevile să fie reparate, să poată avea căldură li apă caldă.

„De dimineaţă, de la 8.00, am văzut că nu mai avem căldură şi apă apă caldă, dar am plecat la treburile mele. Oricum, se întâmplă destul de des să le oprească pe-aici prin cartier. Când mă întorc acasă sper să fie reparată ţeava şi să am măcar apă caldă“, a spus Alina Dinu, o tânără care locuieşte pe Şoseaua Pantelimon.

Încă de dimineaţă, trei echipe de angajaţi ai Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au început să lucreze la repararea celor trei trei ţevi sparte. „Termenul era până la noapte, la ora 24.00, dar noi sperăm ca la ora 19.00 (ieri n.r.) oamenii să aibă căldură“, a declarat Dumitru Stanciu, inginer-şef RADET. El s-a ţinut de cuvânt şi cele 220 de blocuri aveau aseară confortul plătit.

„Apa de proastă calitate erodează ţevile“
Ţevile care au fost introduse în subteran în anul 1972 nu au mai fost schimbate niciodată.

„Am introdus acest cartier în zona de investiţii. Noi vrem ca în vara acestui an să schimbăm ţevile, dacă avem bani de la primărie“, a declarat Mihai Bogdan Becheanu, director RADET. El a adăugat că, până atunci, locuitorii din Pantelimon nu au scăpat de ghinion.

„Acum doar am sudat, am lipit ce am putut. Însă apa care trece prin ţevi contribuie şi ea, din cauza proastei calităţi, la erodarea acestora”, a conchis Becheanu.

„Am rămas fără căldură de mai multe ori. Bine că nu este ger. Ţevile sunt vechi, nu le-a schimbat nimeni de zeci de ani. Numai să nu dureze mult“
Ştefan Niţu
Locuitor de pe Şoseaua Pantelimon

„Duşul de dimineaţă l-am făcut cu apă rece. Nu acuz pe nimeni de problema asta, dar trebuie să se rezolve într-un fel. Nu cunosc situaţia, dar nici nu am auzit să se fi schimbat vreodată ţevile“
Mircea Aurel
Locuitor din cartierul Iancului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite