Ţeapă made in România: povestea a patru escroci care se plimbau cu Mercedesul prin Bucureşti şi vindeau bilete loto falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Sectorului 2 au reuşit să prindă în flagrant patru escroci specializaţi în comiterea de înşelăciuni, folosind ca mod de operare oferirea de bilete loto falsificate.

Autorii tâlhăriilor, doi bărbaţi din Bucureşti, şi doi din judeţul Argeş, au fost surprinşi imediat după ce au păcălit un pensionar din Bucureşti să le dea 5.500 de lei.

Cei patru s-au întâlnit în judeţul Argeş şi s-au deplasat cu un autoturism marca Mercedes,  în Bucureşti, unde au acostat mai multe persoane în vârstă, pe care au încercat să le convingă, sub diferite pretexte, să îi ajute să desfacă lozuri în plic.

Ieri, în jurul orei 14.00, în timp ce se aflau pe Bd. Lucreţiu Pătrăşcanu din sectorul 3, unul dintre tâlhari a acostat un bărbat şi după ce au desfăcut împreună mai multe lozuri în plic, autorul a scos din buzunar un loz ce avea înscris ca premiu un autoturism Dacia Logan.

Pentru a câştiga încrederea părţii vătămate, la faţa locului a sosit un complice, care s-a prezentat ca fiind directorul unei agenţii loto şi a iniţiat o convorbire telefonică, apelând cel de-al treilea dintre ei., care s-a prezentat ca director al agenţiei loto centrale şi a confirmat părţii vătămate faptul că lozul este câştigător.

Apoi, sub pretextul că nu este din Bucureşti şi are nevoie urgentă de bani, au convins victima să cumpere biletul, aparent câştigător, cu suma de 5.500 lei, acesta deplasându-se la domiciliu de unde a adus şi le-a înmânat escrocilor suma stabilită, primind în schimb biletul loto falsificat.

Cercetările sunt continuate de poliţisti din cadrul Poliţiei Sectorului 2- Serviciul de Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi falsificarea de monede sau alte valori, cu cei patru în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea sesizării instanţei cu propunere de arestare preventivă.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite