Şoferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureştiului. Viceprimarul Capitalei: Nu ai voie să-ţi laşi maşina pe spaţiul verde sau pe trotuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Începând cu luna august şoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul Capitalei sau pe trotuar, a anunţat viceprimarul Stelian Bujduveanu. Potrivit lui, serviciul va fi digitalizat se vor pune parcometre şi bariere automate, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancţionaţi.

„Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancţionaţi cu o suprataxă şi li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine şi-a plătit parcarea şi cine nu, din maşini electrice, cu ajutorul unei aplicaţii care citeşte numerele de pe plăcuţele de înmatriculare, aşa cum se întâmplă în alte capitale europene, a precizat Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Potrivit viceprimarului, investiţia va costa 26 milioane lei, iar scopul este digitalizarea serviciului municipal de parcare.

„Vorbim pentru prima dată de investiţii în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare şi de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul şi ieşirea din parcare rapid şi eficient. Practic, este vorba despre crearea unui serviciu de parcare modern”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

Potrivit lui, Primăria Capitalei administrează în prezent aproximativ 13.000 de locuri de parcare şi îşi propune să ajungă la 30.000 de locuri în zona centrală. 

„În prima etapă acţionăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea maşinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ţi laşi maşina pe spaţiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea şi suprataxarea acelor oameni care lasă maşina pe un loc de parcare marcat şi nu plătesc tariful aferent”, a explicat viceprimarul Capitalei.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu vor fi ridicate maşinile celor care vor încalca regulile şi se vor bloca roţile, iar Brigada Rutieră îi va amenda pe şoferii daţi.

Conform viceprimarului s-au găsit soluţii şi pentru riverani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite