Şoferii care dau în gropi plătesc reparaţii de 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O groapă neobservată la timp de către şofer îl poate costa pe acesta până la 1.000 de lei, dacă nu are asigurare CASCO. Asta, în cazul fericit în care şoferul nu se panichează şi nu virează brusc lovind vreun parapete, aşa cum s-a întâmplat cu posesorul unui autoturism care trebuie să plătească pentru reparaţie 20.000 de lei.

„În general, când maşina se loveşte într-o groapă este afectată direcţia, pivoţii, geanta. În general, oamenii le fac pe asigurare. Dacă nu au, costurile reparaţiei se ridică, în cazul unei Dacii să spunem, la 500 de lei, iar în cazul celorlalte maşini cam pe la 1.000 de lei”, spune Ion Negrilă, mecanic auto.

Posesorii de Casco, scutiţi de plată, au de-a face cu birocraţia. Dacă asiguratorul are dubii asupra faptului că paguba a fost făcută în urma impactului cu o groapă, acesta trebuie să facă o constatare la faţa locului. „În general, asiguratorul îşi dă seama dacă e vorba despre o lovitură într-o groapă sau despre altceva. Se merge la faţa locului şi se fac fotografii. Dacă între timp groapa a fost peticită, ghinionul lui!” spune Răzvan Ieremia, director daune la Astra Asigurări.

Scoateţi banii sau târâţi constructorii în judecată


Alina Roman, directorul Adminsitraţiei Străzilor îi îndeamnă pe şoferii păgubiţi să se adreseze firmelor de asigurare şi să-i dea în judecată pe constructorii care au în grijă arterele. Reprezentantul firmei de asigurări Astra este familiarizat cu această procedură, numai că, deşi instanţa dă câştig de cauză păgubitului, banii sunt greu de recuperat.

„Acţionăm în judecată mai ales atunci când se produc pagube mari, de exemplu o maşină distrusă complet într-un accident produs din cauza carosabilului sau unui drum avariat însă nesemnalizat corespunzător. Câştigăm clar în instanţă însă banii âi recuperăm foarte greu pentru că nu se ştie exact cine se face vinovat, constructorul sau administratorul drumului”, mai spune Ieremia.

De la sfârşitul lunii trecute, 110 bucureşteni au reclamat gropi la numărul de telefon pus la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Autorităţile au menţionat că au fost făcute lucrări de reparaţii la 50 dintre cele 96 de artere cu gropi apărute în urma zăpezilor din ultima perioadă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite