Şoferi, atenţie la stâlpii din mijlocul străzii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o stradă din cartierul Giuleşti Sârbi s-a construit, anul trecut, în mod ciudat, o stradă în jurul unui stâlp amplasat în 1929. Primăria Sectorului 6 a solicitat de mai multe ori ENEL să mute stâlpul din cartierul Giuleşti-Sârbi, dar compania refuză acest lucru deoarece nu vrea să plătească lucrările.

O reabilitare făcută de compania Erbaşu la solicitarea primăriei Capitalei acum un an, pe o stradă din cartierul Giuleşti Sârbi, ar putea intra în cartea recordurilor. În jurul unui stâlp de înaltă tensiune, amplasat din 1929 pe această stradă, denumită acum Drumul Ilfovăţului, s-a asfaltat ca şi cum acest schelet metalic nu ar fi existat vreodată.

Oamenii care au case aici spun că au făcut ei însăşi sesizări la primărie, dar nimic nu s-a rezolvat. Primăria la rândul ei a sesizat ENEL-ul, în a cărei custodie se află stâlpul, numai că  răspunsul acestora i-a crucit pe proprietarii caselor din zonă. „Au spus că mai bine să mute primăria strada, pentru că ei nu vor muta stâlpul“, ne-a spus Ioana Preda, o femeie de 66 de ani.



Atenţie! Pericol de moarte

Scheletul metalic care susţine firele electrice este semnalizat doar cu două plăcuţe de avertisment de electrocutare şi nu sunt puse la vedere. Din cauza spaţiului îngust care mai rămâne, trecătorii, cei mai mulţi dintre ei copii, îşi pun viaţa în pericol traversând pe lângă scheletul prin care circulă mii de volţi.
Primăria Sectorului 6 spune că oamenii care şi-au construit casele pe această stradă au primit toate avizele necesare de la ENEL, iar acum, cablurile de înaltă tensiune le trec la câţiva metri deasupra caselor. Astfel, pericolul este iminent, plus că maşinile de mare tonaj care circulă pe aici pot lovi oricând scheletul încărcat cu eletricitate, prăbuşindu-l peste casele oamenilor.

Aşteaptă să plătească primăria

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 6 spune că stâlpul din mijlocul străzii, împreună cu un altul, amplasat pe un teren viran, undeva mai sus, pe Calea Giuleşti 379, asigură alimentarea cu energie electrică a zonei de nord-vest a Capitalei. Doar că firma de distribuţie a energiei electrice a răspuns că va muta cei doi stâlpi doar dacă va plăti primăria Capitalei. Reprezentanţii ENEL nu au putut fi contactaţi cu privire la această situaţie.
 

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite