Şedinţă operativă la Primăria Capitalei pentru codul portocaliu de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul-şef a convocat o şedinţă operativă ca urmare a codului portocaliu de ploi emis de ANM FOTO Mediafax
Edilul-şef a convocat o şedinţă operativă ca urmare a codului portocaliu de ploi emis de ANM FOTO Mediafax

Primarul Sorin Oprescu a convocat o şedinţă operativă ca reacţie la codul portocaliu de ploi anunţat de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentur Bucureşti prin care solicită tuturor responsabililor din cadrul municipalităţii să ia măsurile necesare de preîntâmpinare a unor eventuale evenimente deosebite.

Astfel, Oprescu a solicitat operatorilor din toate sectoarele Capitalei să intensifice programul de salubrizare stradală şi să degajeze rigolele şi gurile de scurgere de deşeurile necontrolate, iar echipelor Apanova să fie pregătite pentru intervenţie promptă şi să verifice zonele inundabile, pentru a degaja, dacă este necesar, acumulările de apă, anunţă muncipalitatea într-un comunicat de presă.

De asemenea, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă.

Totodată, echipelor de intervenţie ale Administraţiei Străzilor li s-a solicitat să verifice şi să fie pregătite pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, iar echipele Luxten vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la reţeaua de iluminat public.

Reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti li s-a cerut să ia toate măsurile necesare astfel încât copacii din parcurile bucureştene să nu reprezinte un pericol (operaţiuni de toaletare, îndepărtare crengi rupte etc.) şi să fie pregătiţi să acţioneze cu pompe şi vidanje pentru a degaja eventualele acumulări de apă din parcurile aflate în administrare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ploi, valabilă de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie. În schimb, pentru intervalul 30 septembrie - 2 octombrie, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente şi intensificări de vânt pentru unele zone din ţară.

Pe aceeaşi temă:

AVERTIZĂRI METEO Cod galben de ploi abundente în mai multe judeţe din ţară. 8 judeţe şi Capitala vizate de codul portocaliu care intră în vigoare de luni

Arborii uscaţi din Bucureşti vor fi tăiaţi. În locul lor vor fi plantaţi alţi doi pomi

Oprescu explică de ce imobilele clasate cu risc seismic I pericol public nu pot fi consolidate în timp util

FOTO Cum vor fi anunţati bucureştenii în cazul intemperiilor: 36 de panouri publicitare s-au transformat, astăzi, în ziarul situaţiilor de urgenţă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite