Şedinţă de consiliu, miercuri: consilierii generali ar putea lăsa ASPA fără 151 de posturi vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consiliul general

Consilierii generali din cadrul Primăriei vor avea, miercuri, pe masă proiectul de hotărâre care prevede „asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale“. Totodată, în votul consilierilor vor sta şi reducerea numărului de posturi actuale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu se află un proiect prin care Sorin Oprescu vrea să reducă cheltuielile instituţiilor şi autorităţilor publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Mai puţine locuri la ASPA

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu prevede reducerea numărului de posturi existente din mai multe instituţii de cultură. Spre exemplu, potrivit proiectului, numărul de posturi de la Teatrul Mic ar trebui să fie redus de la 163 la 118, din care 14 sunt de conducere.

Şi numărul posturilor de la Circ & Variete Globus ar putea fi redus de la 374 la 209, din care 13 sunt de conducere. Dacă proiectul de hotărârea va fi aprobat, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor ar putea să aibă mai puţine posturi canate, numărul acestora reducându-se de la 251 la 100, din care 12 sunt de conducere. Şi numărul posturilor de la Muzeul Municipiului Bucureşti s-ar putea reduce de la 152 la 140.

Pe de altă parte, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat vor exista şi situaţii în care se vor menţine posturile. Spre exemplu, proiectul prevede acest lucru pentru Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, acolo unde sunt 73 de posturi, din care 9 de conducere.

Pe aceeaşi temă:

Primăria promite noi benzi dedicate transportului public, după eşecul proiectului-pilot de pe Splaiul Independenţei

PUZ-ul pentru autostrada suspendată din Capitală, aprobat de consilierii generali

Sorin Oprescu: Staţia de epurare Glina reduce poluarea. Costurile pentru actuala fază a proiectului, peste 416 milioane de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite