Şcolile din sectorul 1, securizate cu buton de panică, alarme antiefracţie şi antiincendiu şi patrule de poliţie locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din anul 2009 toate unităţile de învăţământ aflate în sectorul 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim şapte minute de la acţionarea acestora.Primăria Sectorului 1 a securizat unităţile de învăţământ din zonă pentru a preveni violenţele şi alte incidente în perimetrul şcolilor.

Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază şi se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale etc.

De asemenea, au fost montate până în prezent zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate dintre şcolile şi liceele din sectorul. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliţiei Locale.

Mai mult, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ. Măsura vizează prevenirea de fapte antisociale care ar putea afecta siguranţa şi integritatea fizică a copiilor şi elevilor, precum şi intervenţia operativă a poliţiştilor locali pentru prinderea eventualilor agresori.

Totodată, la 44 de unităţi de învăţământ au fost montate un număr de 45 de sisteme de alarmare antiincendiu.

„Asigurarea legii şi ordinii pe străzile sectorului 1 în general şi în perimetrul unităţilor de învăţământ în special reprezintă o prioritate a administraţiei pe care o conduc. În contextul actual, marcat de o criză economică prelungită, când constatăm o creştere a nivelului infracţionalităţii la nivel naţional, orice autoritate responsabilă trebuie să răspundă cu măsuri concrete de prevenire a oricărui tip de agresiune. Prin măsurile pe care le-am luat în ultimii ani am reuşit să punem în siguranţă unităţile de învăţământ pe care le administrăm şi să garantăm siguranţa copiilor şi nepoţilor noştri“, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În plus, Primăria Sectorului 1 a securizat antiseismic majoritatea unităţilor de învăţământ pe care le administrează. Din cele 32 de unităţi de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 care necesitau lucrări de consolidare au fost securizate până în prezent 28 dintre acestea.

În anul 2012 au fost demarate lucrările de consolidare la 2 unităţi de învăţământ  (Grădiniţa de Copii nr. 50 şi căminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare), lucrări care vor fi finalizate în anul 2013.

În urma expertizelor tehnice realizate până în prezent, mai sunt de executat lucrări de consolidare la alte două unităţi de învăţământ preuniversitar.

„Încă din 2004 am demarat un amplu program de  consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unităţi de învăţământ, spitale şi sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane şi nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa elevilor, a pacienţilor şi a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituţii publice din Sectorul l“, a mai afirmat edilul Andrei Chiliman.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite