„Şcoală după Şcoală”, pentru copiii sărmani din sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor fi îndrumaţi şi sprijiniţi la temele pe care le au de făcut. FOTO PS 6
Copiii vor fi îndrumaţi şi sprijiniţi la temele pe care le au de făcut. FOTO PS 6

Peste 1.700 de elevi din 26 de şcoli din sectorul 6 vor beneficia anul acesta de programul „Şcoală după Şcoală”. Acesta se adresează elevilor din învăţământul primar şi este complementar programului şcolar obligatoriu, având caracter opţional.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 susţine acest program şi va sprijini atât activitatea de identificare a copiilor vulnerabili din comunitate, cât şi a celor din medii sociale de risc. De asemenea, copiii din acest program vor avea asigurată masa caldă.

„Programul «Şcoală după Şcoală» este un tip de serviciu foarte benefic pentru copil, întrucât acesta are şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să-i dezvolte abilităţile şcolare şi extraşcolare, fiind totodată supravegheat de personal specializat, într-un mediu prietenos.
Scade, astfel, riscul ca acesta să stea nesupravegheat acasă sau pe stradă şi să cadă victima unor anturaje periculoase”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În programul „Şcoală după şcoală”, copiii vor fi ajutaţi să-şi facă temele, vor face excursii, drumeţii şi vizionări de spectacole, iar cei cu abilităţi speciale vor fi sprijiniţi să facă performanţă.
De asemenea, specialiştii vor lucra la recuperarea elevilor cu dificultăţi congnitive, emoţionale, tulburări de limbaj, prin activităţi remediale.

Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor/tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ. În cerere, se va preciza pachetul educaţional pentru care se optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite