Şase staţii automate de unde pot fi închiriate peste 200 de biciclete, deschise în Capitală. Firea vrea să facă 42 de circuite pentru biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Şase staţii automate de unde pot fi închiriate peste 200 de biciclete au fost deschise, marţi, în Bucureşti, la inaugurare participând şi primarul general Gabriela Firea, care a declarat că a fost aprobat un proiect care prevede ca în Capitală să fie construite 42 de circuite pentru biciclete.

Cele şase staţii automate, de unde vor putea fi închiriate 210 biciclete cu ajutorul unui card, sunt situate în Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulles şi Kaufland Barbu Văcărescu.

”Ştiu, este momentul bicicletei, nu al vorbelor. Vreau să vă spun că, în ultima şedinţă a Consiliului General, au fost aprobate, cu majoritate de voturi, 19 proiecte PIDU, unul dintre aceste proiecte este extrem de important, se referă la 42 de circuite de biciclete pe întregul teritoriu al Capitalei. În faza următoare se vor organiza licitaţii după studiile de fezabilitate, aşa că, în curând, acest proiect-pilot, care este acum la început, graţie Green Revolution, va deveni o realitate, iar Capitala va fi brăzdată de foarte multe circuite de biciclete, atât de agrement, cât şi pentru transport. Intenţia noastră, a tuturor, este aceea ca transportul public în comun şi transportul cu bicicleta să ne îndemne să mai lăsăm acasă autoturismul personal, măcar timp de câteva ore sau câteva zile pe săptămână”, a declarat primarul Gabriela Firea, la inaugurarea staţiei automate de la Piaţa Universităţii.

Organizatorii spun că vor exista trei tipuri de abonamente: pentru o zi, în valoare de 10 lei; pentru o lună, în valoare de 35 lei, şi pentru un an, în valoare de 100 de lei.

De asemenea, un utilizator poate împrumuta gratuit o bicicletă de mai multe ori pe zi, cu condiţia ca, după fiecare 30 de minute, să o returneze. Cei care depăşesc timpul de 30 de minute vor plăti suplimentar 4 lei, pentru depăşirea unei ore vor plăti 8 lei, pentru depăşirea a 90 de minute - 20 de lei, iar pentru depăşirea a două ore - 25 de lei.

Utilizatorii au posibilitatea să îşi aleagă singuri bicicletele din rastel şi le pot returna la orice staţie automatizată din reţeaua I’Velo Urban.

Cei care doresc să beneficieze de biciclete îşi vor putea crea un cont pe www.ivelo.ro sau se pot înregistra la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herastrau şi Parcul Tineretului pentru a primi Cardul I’Velo cu ajutorul căruia pot fi închiriate bicicletele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite