Şase ore în frig pentru aghiazma mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de credincioşi au venit de la ora şase dimineaţa şi au răbdat  gerul năprasnic pentru a asista la slujba religioasă de Bobotează de pe Dealul Mitropoliei.

Boboteaza la Patriarhie: cruce de gheaţă împodobită cu cetină şi 8.000 de litri de apă sfinţită

Oamenii au stat ore în şir în picioare ca să apuce apa sfinţită de Patriarhiarul Bisericii Ortodoxe Române.

image

În curtea Mitropoliei a a fost amplasată o cruce de gheaţă  cu o înălţime de trei metri, din lacul de lângă Mănăstirea Cernica, împodobită cu flori, cetină şi busuioc.

De asemenea, pentru slujbă au fost pregătite vase cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri de apă din fântâna Maicii Domnului, realizată printr-un foraj de peste 180 de metri în parcul Reşedinţei Patriarhale.

image

Slujba cea mare de sfinţire a apei a fost oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii ortodoxe Române.

Ultima dintre Sărbătorile de Iarnă

Biserica Ortodoxă marchează astăzi Botezul Domnului sau Boboteaza. Praznicul Împărătesc al Botezului Domnului se mai numeşte şi „Arătarea Domnului“, „Descoperirea Cuvântului Întrupat“, „Epifania“ sau „Teofania“, deoarece rememorează momentul când Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului.




Semnificaţia zilei, la catolici

Credincioşii catolici sărbătoresc astăzi Epifania Domnului prin venirea magilor Gaspar, Melchior şi Baltazar la Bethleem cu aur, smirnă şi tămâie.

image

Părintele Ieronim Diaconu de la Arhiepiscopia Catolică Bucureşti a declarat că Botezul Domnului este sărbătorit la romano-catolici duminca aceasta, 10 ianuarie când va fi oficiată o slujbă pentru sfinţirea apei care va putea fi luată de credincioşi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite