Şase centre de vaccinare anti-COVID, cu program non-stop, deschise timp de trei zile în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea oficială va avea loc vineri, ora 12.00 Foto: Arhivă
Lansarea oficială va avea loc vineri, ora 12.00 Foto: Arhivă

49 fluxuri de vaccinare anti-COVID, care vor funcţiona non-stop timp de trei zile, se vor deschde vineri în şase centre din Capitală, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Dăm startul Maratonului vaccinării pentru viaţă, în Capitală În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii organizează o amplă acţiune de vaccinare în 6 centre din Bucureşti”, a informat, miercuri, CNCAV.

Astfel, începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, după cum urmează:

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen); 
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca); 
  • Sector3: Biblioteca Naţională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen); 
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen); 
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen); 
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

„Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” Bucureşti, instituţie de prestigiu, cu experienţă în pregătirea specialiştilor din domeniul sănătăţii, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicina militară”, menţionează sursa citată.

Conform CVCAV, evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional. 

Lansarea oficială va avea loc vineri, ora 12.00

Potrivit CNCAV, lansarea oficială a „maratonului vaccinării pentru viaţă” va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din sectorul 4. Iar programul centrelor de vaccinare va fi non stop.

Sursa citată menţionează de asemenea că la activităţile de vaccinare vor putea participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) şi a dozei de booster, conform instrucţiunilor CNCAV. În timp ce procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal, conform programărilor deja existente. 

„Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate şi să alegem vaccinarea, pentru siguranţa noastră şi a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuşi limitarea răspândirii virusului şi redarea şansei la viaţă celor mai vulnerabili dintre noi”, conchide CNCAV ---------------- Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19

TVR va fi broadcaster oficial, iar pe pagina de Facebook a campaniei #ROVaccinare vor fi postări periodice cu informaţii de interes pentru publicul larg.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite