Șapte membri ai clanului “Grasu”, prinși în flagrant în timp ce făceau escrocherii cu motorină. Află cum procedau infractorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte membri ai unei grupări specializate în înşelăciuni cu motorină au fost reţinuţi de poliţişti, la scurt timp după ce au încasat, de la o societate comercială, 71.000 de lei, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii bucureşteni, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au reuşit să destructureze o grupare de escroci, intitulată generic "Grasu", care ar fi comis patru înşelăciuni, prejudiciul fiind evaluat la mai multe sute de mii de lei.

Cei şapte membri ai grupării "Grasu" au fost prinşi în flagrant după ce au încasat 71.000 de lei de o societate comercială care, în schimbul acestei sume, trebuia să cumpere, de la o rafinărie, 27.000 de litri de motorină.

Conform poliţiştilor, ca mod de operare, cei şapte, printre care se numărau escroci experimentaţi, au înfiinţat o firmă, după care au început să trimită oferte pentru potenţiali cumpărători prin care se angajau să intermedieze tranzacţii cu motorină la preţuri foarte atractive.

După ce erau contactaţi de clienţi, unul dintre suspecţi, care juca rolul unui delegat al firmei de intermediere, conducea victimele până la rafinărie. Acolo, după ce cisternele erau încărcate, intermediarul îi dădea clientului un număr de cont în care să vireze banii pentru contravaloarea combustibilului, urmând ca societatea pe care o reprezenta să vireze, mai departe, banii către furnizor.

Cei şapte nu mai virau, însă, niciun ban către rafinării şi păstrau sumele pentru ei, după care împărţeau câştigul. Aceştia sunt suspectaţi de patru astfel de fapte. Spre exemplu, spun poliţiştii, în luna septembrie a acestui an, membrii grupării ar fi încasat de la o societate comercială peste 168.400 de lei, în urma încheierii unui contract de prestări servicii, reprezentând contravaloarea a două cisterne de motorină.

După realizarea flagrantului şi prinderea suspecţilor, autorităţile au făcut şapte percheziţii, patru domiciliare şi trei la autoturismele cu care se deplasau aceştia, în urma cărora au ridicat documente financiar-contabile, unităţi centrale de calculator şi trei baionete.

De asemenea, în urma verificărilor făcute de poliţişti s-a stabilit că unul dintre cei şapte este Codrin Dragoş Diaconiţă, în vârstă de 30 de ani, din Bacău, urmărit naţional întrucât are de executat trei ani de închisoare pentru înşelăciune. Acesta era în cadrul grupării cel care îşi asuma rolul delegatului. Odată cu acesta au ajuns după gratii şi fraţii Mircea, Cristinel şi Silviu Diaconu, Ştefan Şuţă, Sorin Andrieş şi Florin Ionescu, zis "Moşu".

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite