Şapte maidanezi au fost ridicaţi de ASPA din zona Obor, unde a fost găsit cadavrul unei femei. Victima era desfigurată din cauza muşcăturilor de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hingherii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au capturat, joi, şapte maidanezi aflaţi în zona în care a fost găsit cadavrul unei femei pe care existau numeroase muşcături de câini. După citirea crotaliilor pe care maidanezii le purtau a rezultat că trei dintre aceştia erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, iar alţi doi erau ai Asociaţiei „Cuţu-Cuţu“.

Un alt câine era adoptat de o persoană fizică, iar cel de-al şaptelea, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă, potrivit Mediafax..

Potrivit sursei citate, toate documentele legate de aceşti câini sunt pregătite pentru a fi puse la dispoziţia Poliţiei, care va investiga în continuare cazul.

Potrivit Legii 258/2013, pentru modificarea şi completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani.

Pe de altă parte, reprezentanţii ASPA au spus că, în ultimele şase luni, autoritatea a fost solicitată de patru ori să intervină în vecinătatea zonei unde a fost găsit cadavrul femeii. Cadavrul descoperit în această dimineaţă într-un parc din Sectorul 2 al Capitalei aparţine unei femei fără adăpost, care nu a fost deocamdată identificată. 

Poliţiştii Serviciului Omoruri au declanşat o anchetă în acest caz, dar momentan nu s-a stabilit dacă muşcăturile au fost făcute înainte sau după decesul femeii.

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat, pentru Mediafax, că trupul victimei prezenta urme de violenţă şi fost transportat la INML, pentru necropsie, urmând a se stabili exact cum au fost provocate rănile de pe corpul femeii.

O femeie a fost găsită moartă în zona Obor

O femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsită moartă, joi dimineaţă, într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Cazul a fost preluat de ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei deoarece trupul femeii prezenta urme de violenţă. Potrivit primelor cercetări victima trăia pe stradă, iar în momentul în care a fost găsită prezenta muşcături de câini pe o mare suprafaţă a corpului.

Trupul femeii, care se afla într-un parc în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 2, a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a se afla cu exactitate cauza morţii. 

„Poliţia a fost sesizată în jurul orei 7 dimineaţa, o femeie cu vârstă şi identitate necunoscută fiind găsită decedată într-un parc din zona Ziduri Moşi (Obor – n.r.). La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la departamentul <<Morţi suspecte>>. Corpul a fost dus la INML, cauza decesului urmând să fie stabilită după necropsie”, au declarat surse din cadrul poliţiei. 

Aceleaşi surse au precizat că identitatea femeii nu este cunoscută, ea având însă aproximativ 45-50 de ani, fiind un om al străzii. 

Pe aceeaşi temă:

O femeie a fost găsită moartă într-un parc situat în apropiere de Primăria Sectorului 2. Aceasta era desfigurată în urma muşcăturilor de câini

Tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în luna septembrie, a fost atacat de maidanezi la mormântului fiului său

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite