Închiderea unui balcon, permisă doar cu autorizaţia de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru închiderea unui balcon fără autorizaţie de construire, legislaţia în vigoare prevede amenzi cuprinse între 10.000.000 şi 100.000.000 de lei vechi. Sute de cetăţeni s-au adresat

Pentru închiderea unui balcon fără autorizaţie de construire, legislaţia în vigoare prevede amenzi cuprinse între 10.000.000 şi 100.000.000 de lei vechi.
Sute de cetăţeni s-au adresat Primăriei Sectorului 6, solicitând informaţii despre modalitatea de construire a unui balcon. Mai întâi trebuie obţinut Certificatul de Urbanism, actele necesare eliberării acestuia fiind: cerere-tip şi două formulare tip certificat de urbanism (se obţin de la Xerox - parter - intrarea pentru public); act deţinere teren, copie; planuri topografice la scara 1:500 şi 1:2000, actualizate, în câte două exemplare; chitanţa cu care s-a achitat taxa legală (original), cuantumul acesteia variind în funcţie de suprafaţă. Ulterior emiterii certificatului de urbanism, cetăţenii se pot adresa Biroului Avize şi Acord Unic din cadrul Primăriei Sectorului 6, care poate obţine în numele acestora toate avizele necesare Autorizaţiei de Construire, în acest caz, doar cel pentru salubritate. După obţinerea avizelor, împreună cu Certificatul de Urbanism, actul de proprietate în copie legalizată, certificatul de impunere de la Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale, titlul de proprietate pentru cota indiviză aferentă apartamentului, cetăţenii vor depune la Serviciul Autorizaţii de Construire un Proiect de obţinere a Autorizaţiei de Construire (P.A.C.). Proiectul conţine o serie de piese scrise (memoriu tehnic de arhitectură, memoriu tehnic de rezistenţă, memoriu pentru instalaţii, alte studii de specialitate), care sunt realizate de un proiectant autorizat, şi piese desenate (plan situaţie 1:2000, planuri de arhitectură, plan de rezistenţă).

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite