Începe curăţenia de primăvară în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe curăţenia de primăvară în Bucureşti FOTO Arhivă
Începe curăţenia de primăvară în Bucureşti FOTO Arhivă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, joi, comandamentul pentru curăţenia de primăvară, la care au participat reprezentanţii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Bucureştiului.

Începând din acest weekend, în toate sectoarele Capitalei va începe curăţenia de primăvară, marile bulevarde intrând într-un amplu proces de igienizare. În total, 66 de utilaje şi 142 de operatori manuali vor mătura mecanizat şi manual străzile oraşului, vor spăla bulevardele şi vor elimina depozitele de deşeuri stradale. De asemenea, se vor reface coşurile de gunoi şi containerele pentru deşeuri.

Totodată, în cele zece parcuri administrate de ALPAB se vor efectua lucrări de întreţinere a arborilor, se vor reamenaja spaţiile verzi, se vor planta flori provenite din serele ALPAB şi se vor repara şi vopsi băncile, gardurile, panourile şi ţâşnitorile.

Angajaţii de la Administraşia Străzilor se vor opcupa şi de curăţarea şi înlocuirea indicatoare rutiere deteriorate, dar şi a stâlpişorilor şi a gardurilor de protecţie uzate. De asemenea, va începe şi astuparea gropilor din asfalt.

În cadrul campaniei de igienizare a oraşului se vor planta şi 1.500 de arbori, arbuşti şi plante ornamentale cu ajutorul voluntarilor, elevilor şi ONG-urilor.

Pe aceeaşi temă:

Conductele de gaz de sub marile bulevarde din Capitală vor fi înlocuite. Oprescu: Nu au mai fost schimbate de 80 de ani

Peste 1.000 de maidanezi din adăposturile Primăriei, eutanasiaţi în trei săptămâni. Bucureştenii se înghesuie să-i adopte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite