Încep lucrările de modernizare pe Calea Victoriei: până în luna august traficul rutier va fi restricţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primariei Capitalei au anunţat că vor începe lucrările de modernizare şi reabilitare a Căii Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei. Primarul general, Sorin Oprescu, spune că prin aceste măsuri vrea, printre altele, să readucă o parte din aroma Bucureştiului de altădată.

Potrivit planurilor pe care le au reprezentanţii municipalităţii, pe o mare porţiune din Calea Victoriei vor rămâne doar două benzi de circulaţie, iar restul spaţiului recuperat va fi transformat în piste de biciclete şi în spaţii pietonale.

„Doar în intersecţiile în care avem nevoie de mărirea capacităţii pentru viraje stânga-dreapta vor exista trei-patru benzi“, explica la sfârşitul anului trecut Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Generale.

De asemenea, Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că deschiderea primului tronson din Bulevardul Uranus permite modernizarea Căii Victoriei, incluzând extinderea trotuarelor pentru a transforma zona în una de promenadă, aşa cum era în trecut. 

„Lucrările de modernizare vor viza şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o banda şi jumatate din carosabil", susţine primarul general.

În ceea ce priveşte pistele pentru biciclişti, acestea vor fi delimitate de benzile de circulaţie prin borduri înalte de zece centimetri, iar trotuarele prin stâlpişori.

Traficul rutier se va desfăşura pe două benzi de circulaţie cu sens unic, făcându-se în apropierea intersecţiilor o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta.Tot din proiect fac parte şi modernizarea reţelei de iluminat public, refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban.

Lucrările vor începe pe 24 februarie şi se vor încheia pe 1 august, costurile proiectului ridicându-se la suma de 8.700.000 lei. În toată această perioadă, traficul rutier va fi restricţionat, iar circulaţia se va desfăşura pe două benzi.

Pe aceeaşi temă:

Planurile de reamenajare a Căii Victoriei au fost aprobate: mai puţine maşini, mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti

Sorin Oprescu, despre pistele pentru biciclete: „Au fost făcute în grabă, recunosc că nu sunt după standarde europene“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite