Încă două zile de arșiță: Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de caniculă pentru zona de sud a țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, marți dimineață, o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă, valabil în intervalul 11-12 iulie. Locuitorii din sudul țării vor fi nevoiți să suporte temperaturi de până la 39 de grade Celsius.

Meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu de caniculă, pentru intervalul 11 – 12 iulie. În jumatatea sudică a Olteniei și în sud-vestul Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate, de 37-38 de grade Celsius. Totodată, pe arii restrânse, maximele vor atinge și 39 de grade.

Conform specialiștilor, pe parcursul zilelor de miercuri și joi, canicula se va intensifica în jumatatea sudica a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

De asemenea, în aceeași perioadă, va fi în vigoare și o avertizare cod galben de caniculă, valabilă în regiunile sud-vestice și sudice, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite