În Bucureşti s-a deschis primul centru de donare a hainelor şi electrocasnicelor. Care este condiţia pentru ca obiectele să fie acceptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

În Bucureşti s-a deschis primul centru de economie circulară din ţara noastră. Aici pot fi aduse haine, electrocasnice şi chiar mobilă. Obiectele trebuie să nu fie deteriorate, ci într-o stare bună pentru ca ele să fie luate de persoanele care nu îşi permit să le cumpere din magazine.

Oamenii care au obiecte bune şi vor să renunţe la ele, le pot aduce în centrul de economie circulară care funcţionează de luni până sâmbătă între 8:00 - 20:00.

Cristian Filip, preşedinte Eco Durabil: „În încăperea destinată electronicelor, verificăm să vedem că funcţionează şi în cazul în care sunt defecte, noi le reparăm ca ele să ajungă în starea cea mai bună către cei care au nevoie.”

Prin acelaşi proces de recondiţionare trece şi mobila. Iar jucăriile şi hainele aduse aici sunt spălate şi dezinfectate înainte de a fi donate.

Conceptul de economie circulară nu este foarte cunoscut în România. Conform statisticilor, doar 11 5 din deşeuri ajung să fie reutilizate. 

Constantin Damov, reprezentant al Coaliţiei pentru Economie Circulară spune că românii au căzut în capcana consumismului exagerat şi că lucrurile nu trebuie să fie aruncate, multe din ele putând fi refolosite.

„Economia circulară rezolvă 2 lucruri: nu mai generăm deşeuri, pe de o parte, oprim risipa şi satisfacem nevoile a celor care au rămas la un nivel de trai încă departe de cei care au ajuns în zona de consumism.”, precizează Constantin Damov, conform Digi24.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite