7.000 de bucureşteni vor învăţa, simultan, să salveze vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Ilfov va organiza mâine, pe stadionul Dinamo, un exerciţiu de prim-ajutor demn de Cartea Recordurilor. Organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor 700 de manechine şi 700 de instructori care le vor explica manevrele timp de aproape o oră şi jumătate.

Între două misiuni nobile, Serviciul de Ambulanţă va încerca să doboare un record mondial privind numărul de oameni antrenaţi într-o singură zi pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie. Asta, după ce ultimul record a fost înregistrat, anul trecut, în Mexic, acolo unde astfel de lecţii au fost predate către 6.557 de oameni.  Reprezentanţii Salvării susţin că această iniţiativă nu are la bază doar depăşirea unui simplu record, ci faptul că este vital ca un număr cât mai mare de români să cunoască manevre de bază pentru a acorda primul ajutor.

"Resuscitarea este o manevră medicală extreme de importantă. O astfel de procedură corect executată ajută, de exemplu, un pacient în stop cardio-respirator menţinându-i activitatea organelor vitale până la venirea unui ajutor specializat", a explicat Alis Grasu, coordinator al Serviciului de Ambulanţă. 

Astfel, mâine, începând cu ora 18.00, toţi cei care s-au înscris deja pe lista de participare sunt aşteptaţi în faţa stadionului Dinamo pentru a fi repartizaţi într-un grup de 10 persoane. Fiecare grup va învăţa nu mai puţin de şapte manevre de resuscitare de la unul din cei 700 de instructori. După detaliile tehnice, cursanţii vor trece efectiv la treabă: cele 700 de manechine achiziţionate special pentru acest eveniment vor fi folosite pentru demonstraţii, iar timpul acordat pentru desfăşurarea acestor acţiuni este estimat între 50 şi 80 de minute.

Cei care vor să se alăture acţiunii şi nu au apucat să se înscrie, o pot face mâine, la stadion. Aceste eveniment a fost ales să se desfăşoare în această lună pentru a marca 105 ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite