70 de agenţi ai Poliţiei Locale vor participa la Pelerinajul sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 70 de agenţi ai PLMB vor participa la menţinerea ordinii publice de la pelerinajul de joi FOTO Adevărul
Circa 70 de agenţi ai PLMB vor participa la menţinerea ordinii publice de la pelerinajul de joi FOTO Adevărul

Circa 70 de agenţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) vor participa la asgiurarea ordinii publice în timpul manifestărilor religioase organizate de Patriarhia Română cu prilejul Sfântului Dimitrie cel Nou.

Agenţii locali vor contribui, începând de joi, la menţinerea ordinii publice în zona Dealului Mitropoliei, acolo unde este aşteptat un număr mare de pelerini care vor veni la moaştele Sfântului Dumitru – ocrotitorul Bucureştilor, anunţă PLMB într-un comunicat de presă. 

În colaborare cu reprezentanţii Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi ai Patriarhiei Române, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică vor supraveghea, în principal, zona Pieţei Unirii în vederea combaterii comerţului ambulant stradal, a evitării scandalurilor şi a prevenirii infiltrării în rândul enoriaşilor a unor persoane care, sub falsă identitate de cleric, vor dori să strângă pomeni.

Zona de pelerinaj va fi supravegheată – sprijinind celelalte forţe de menţinere a ordinii publice - şi de formaţiuni din cadrul Patrulei Călare a Municipiului Bucureşti. Agenţii Serviciului de Circulaţie din cadrul P.L.M.B. vor sprijini acţiunile de fluidizare şi restricţionare a traficului în zona Dealului Patriarhiei.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor atrag atenţia pelerinilor să evite cumpărarea de obiecte de cult sau de diferite produse din alte zone decât cele autorizate. Totodată, pelerinii sunt sfătuiţi să nu ofere bani cerşetorilor. Astfel, se vor putea evita cazurile de genul celor petrecute în anii anteriori, atunci când agenţii P.L.M.B. au reţinut în vederea sancţionării adulţi care îşi forţau copii să ceară de pomană.

Icoane furate şi un călugăr fals, la pelerinajul de anul trecut

Anul trecut, poliţiştii din cadrul P.L.M.B. şi agenţii Patrulei Călare a Municipiului Bucureşti au recuperat peste 50 de obiecte de cult furate de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română, au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale speculanţilor şi au reţinut un călugăr fals care strângea bani din unsul cu mir – mirul fiind, de fapt, ulei pentru salată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite