7 motive pentru care nu mai pot achita întreţinerea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lehamitea de problemele din blocuri, fuga de responsabilitate şi implicare, lipsa de timp, lipsa de transparenţă în repartizarea cheltuielilor etc, au condus pe de o parte la accederea la conducerea asociaţiei a unor persoane care nu văd decât un interes imediat, iar pe de alta parte, gestiunea, adică banii oamenilor din blocuri, au ajuns şi pe mâna unor începători, neaveniţi etc.

Cinste şi respect pentru cei care NU fac parte din categoria menţionată.

Prima frază mă duce cu gândul la asemănările izbitoare, păstrând proporţiile, între Guvern şi Parlament pe de o parte şi Comitet Executiv şi Adunarea Generală pe de altă parte.

Nu îmi mai pot achita cotele de întreţinere şi nici nu mă interesează ce se întâmplă pentru că:

-       abia câstig cât să trăiesc de la o lună la alta;

-       plătesc rata la bancă şi mai trebuie să mănânc;

-       am o pensie amărâtă;

-       dau toţi banii pe medicamente;

-       nu sunt informat din ce se compune întreţinerea;

-       sunt executat silit de bănci;

-       am copii de crescut. 

Adevărul este că, situaţia în cadrul asociaţiilor după anul 2009 s-a schimbat din rău în mai rău şi, din cauzele menţionate mai sus, multe asociaţii au intrat într-un cerc vicios: scăderea veniturilor proprietarilor a condus la imposibilitatea de plată a cotelor, situaţie ce a condus la blocarea fondului de rulment în restanţe ce a condus la întârzieri în plata facturilor şi în final sistarea furnizării de utilităţi, fiind loviţi de această situaţie toţi locatarii din imobil.

Ce s-a întâmplat? Evident nimic. Preţul utilităţilor creşte dacă nu de la lună la lună în mod sigur de la an la an, locuri de muncă mai bine plătite le cautăm şi nu le găsim, taxe şi impozite cu nemiluita, furia băncilor împotriva restanţierilor, societăţile de recuperare creanţe care ar intra peste tine în casă numai să le dai bani etc etc. .

Că tot vine primăvara şi se mai încălzeşte (închidem căldura să scadă factura) şi apoi vara când nimeni nu se mai gândeşte la costul gigacaloriei, menţionez: luaţi în considerare şi posibilitatea de ridicare sau diminuare considerabilă a procentului de subvenţionare a costului pe gigacalorie pentru iarna 2015 – 2016. La cum urcă preţurile, la cum se devalorizează moneda naţională peste care să vină şi o astfel de măsură, cele 7 motive se vor reduce la unul singur : “NU MAI POT”.

PS. Aşteptăm cu mare interes legea falimentului personal şi impactul acesteia asupra asociaţiilor de proprietari.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi pagina Consultanţă Asociaţii Proprietari .

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite