62 la sută dintre bucureşteni cred că, faţă de acum trei ani, condiţiile de viaţă din capitală sunt mai proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi locuitori ai capitalei consideră că, faţă de acum trei ani, condiţiile de viaţă din Bucureşti sunt mai proaste, potrivit unui sondaj realizat de compania Public Affairs la comanda municipalităţii şi obţinut în exclusivitate de „Adevărul”.

Astfel, 62 la sută dintre participanţii la studiu au apreciat că, faţă de acum trei ani, condiţiile de viaţă din Bucureşti sunt mai proaste. 27 la sută dintre recpondenţi au spus că condiile de viaţă sunt aceleaşi ca în urmă cu trei ani, iar 11,4 la sută, că sunt mai bune.

În ceea ce priveşte următorii trei ani, mai mult de patru din zece bucureşteni (42 la sută) sunt pesimişti şi apreciază că condiţiile de viaţă vor fi mai proaste. Aceştia se adaugă celor 35,5 la sută care afirmă că condiţiile de viaţă vor rămâne aceleaşi. O îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă în următorii trei ani va apărea după opinia a 24,7 la sută dintre cei intervievaţi.

„Evaluările evoluţiei mediului de viaţă în ultimii trei ani sunt asociate puternic cu proiecţiile pentru viitor: 86 la sută dintre cei care apreciază negativ schimbările din ultima perioadă sunt pesimişti cu privire la următorii ani şi cred că condiţiile de viaţă se vor înrăutăţi sau vor rămâne la fel de proaste ca în prezent”, se spune în studiu.

„Ceea ce îi separă pe cei cu o viziune pesimistă de optimişti sunt veniturile şi poziţia pe scara bunăstării economice: evaluări negative şi pesimism la cei care trăiesc cu venituri aflate la limita acoperirii strictului necesar; evaluările pozitive şi optimismul sunt mai des întâlnite la ceilalţi”, se mai arată în cercetare.

Studiul „Bucureşti – o perspectivă sociologică” a constat într-o anchetă sociologică pe un eşantion reprezentativ prin care au fost culese date sociale de tip cantitativ şi calitativ. Componenta de cercetare cantitativă a fost realizată pe un eşantion de 1.112 persoane adulte, reprezentativ pentru populaţia dultă, neinstituţionalizată, cu domiciliul stabil în Bucureşti. Interviurile au fost realizate în perioada 14-31 octombrie.
 

Citeşte şi:

STUDIU Un sfert dintre locuitorii Capitalei s-au stabilit aici pentru un job bun şi bani mai mulţi

Capitala ar putea fi o destinaţie pentru turiştii străni, cred majoritatea bucureştenilor care au ieşit afară

Principala diferenţă dintre bucureşteni şi locuitorii altor regiuni din ţară: sunt agitaţi, nervoşi, mereu pe fugă, arţăgoşi

Doar patru bucureşteni dintr-o sută consideră că au o viaţă bună

62 la sută dintre bucureşteni cred că, faţă de acum trei ani, condiţiile de viaţă din capitală sunt mai proaste

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite