3.000 de ciclişti evadează din Bucureşti în această duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Prima Evadare“, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei, va avea loc duminică, atunci când în jur de 3.000 de ciclişti vor merge prin pădurile situate în nordul Capitalei. În total, maratonul se va întinde pe o distanţă de 55 de kilometri.

Potrivit organizatorilor, vineri şi sâmbătă, în curtea hotelului Caro se vor face ultimele înscrieri pentru maratonul de duminică,  iar ridicarea kit-urilor este un eveniment important pentru participanţi, scrie Mediafax. Aceştia vor fi aşteptaţi cu muzică, expoziţii de accesorii şi echipamente de ciclism, iar cei care doresc pot beneficia de reglaje la biciclete.

„Prima Evadare“ este un concurs de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliţie din Bucureşti şi cu punctul de sosire la Snagov. Competiţia se desfăşoară pe 55 de kilometri, prin pădurile din nordul Capitalei. 

Traseul pe care se va desfăşura concursul este prevăzut  cu 13 puncte de control şi patru zone de alimentare. Pe toată durate maratonului, echipaje de Poliţie şi Salvare vor supraveghea desfăşurare în condiţii optime. De asemenea, concurenţii vor fi urmăriţi şi filmaţi cu două elicoptere.  Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicaţie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanţii vor primi prin SMS informări şi rezultatul la linia de sosire.

La competiţia de duminică sunt reprezentate 29 de ţări şi tot în acest an a fost stabilit şi numărul record de participanţi din Bulgaria – 30. Pe lângă biciclişti, la eveniment au fost invitaţi şi fotografi care se luptă pentru  premii în valoare totală de peste 6000 de lei, oferite pentru cele mai reuşite poze făcute în timpul competiţiei. Coordonatorul concursului foto, la care s-au înscris deja peste 40 de participanţi, este autorul Bucureştiului Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Concursul „Prima Evadare“ îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, deşi există şi categorii pentru ciclocross şi tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. "Prima Evadare" se bucură de parteneri entuziaşti precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5. Partener media: Pro FM.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite