300 de angajaţi vor face cursuri pe bani europeni, în sectorul 2

300 de angajaţi vor face cursuri pe bani europeni, în sectorul 2

Proiectul ce valorează 800.000 de euro a fost prezentat într-o conferinţă de presă ţinută la sediul Primăriei Sectorului 2 FOTO PS 2

300 de angajaţi din cadrul Primăriei Sectorului 2 vor face mai multe cursuri de perfecţionare pe domenii variate printr-un program de atragere a fondurilor europene în administraţie publică. Costul proiectului este în valoare de 818.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul prevede creşterea serviciilor oferite bucureştenilor prin perfecţionarea a 300 de angajaţi ai administraţiei publice locale a sectorului 2.

Potrivit unui comunicat de presă emis de administraţia locală, noul proiect de perfecţionare a personalului face parte din cele 14 proiecte cu fonduri europene în valoare totală de 182.919.160 de lei care sunt derulate de Primăria Sectorului 2, acestea fiind structurate astfel:
•        8 proiecte implementate în valoare de 43.315.969 lei,
•        4 proiecte în implementare în valoare de 122.072.598 lei,
•        2 proiecte pentru care se vor semna contracte de finanţate în valoare de 17.530.593 lei.

Noul proiect implementat de Primăria Sectorului 2 şi intitulat „Eficacitate prin perfecţionare“ este finanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa prioritară 1 şi are ca obiectiv general creşterea eficacităţii administraţiei publice locale a Sectorului 2 prin instruirea şi dezvoltarea profesională a angajaţilor săi.

În acest sens, în funcţie de specificul activităţii Primăriei Sectorului 2 vor avea loc o serie de cursuri de perfecţionare desfăşurate în şase domenii majore şi anume:

•       Management public,
•       Comunicare publică,
•       Tehnologia informaţiei,
•       Reformă şi legislaţie,
•       Resurse publice,
•       Dezvoltare personală.

Durata de implementare a proiectului este de un an, timp în care 300 de funcţionari publici şi personal contractual, atât cu funcţii de conducere cât şi cu funcţii de execuţie, din cadrul Primăriei Sectorului 2 şi instituţiilor şi serviciilor publice aflate sub autoritate Consiliului Local Sector 2 vor participa la 24 de cursuri de formare profesională din domenii specifice activităţii desfăşurate.

„Prin participarea la cursuri se va obţine creşterea gradului de instruire a personalului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 2 şi al instituţiilor şi serviciilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Local Sector 2, aspect esenţial pentru creşterea eficacităţii organizaţionale“, mai precizează sursa citată.

De asemenea, prin acumularea de noi cunoştinţe specifice, angajaţii Primăriei Sectorului 2 se vor perfecţiona în domeniul managementului public, tehnologiei informaţiei, resurselor publice, comunicării publice, reformei şi legislaţiei, astfel încât să ofere servicii la standarde înalte de calitate.

          

citeste totul despre: