28 de ONG-uri bucureştene i-au trimis o scrisoare lui Sorin Oprescu prin care cer permiterea accesului cetăţenilor la şedinţele consiliului

Organizaţiile non-guvernamentale din Bucureşti au formulat o scrisoare adresată Primarului General al Bucureştiului prin care îi cer acestuia să revină asupra deciziei sale de a nu permite accesul cetăţenilor la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În total, 28 de organizaţii neguvernamentale, nemulţumite de faptul că cetăţenii care doresc să participe la şedinţele CGMB sunt direcţionaţi într-o cameră de unde pot urmări doar nişte ecrane, solicită primarului Sorin Oprescu, într-o scrisoare deschisă, să asigure accesul oamenilor în sala de şedinţe. Semnatarii scrisorii deschise prin care cer revenirea asupra acestei decizii i-au trimis deja scrisoarea lui Sorin Oprescu dar şi membrilor CGMB.

"În momentul de faţă, cetăţenii care doresc să participe la şedintele CGMB (şedinţe publice conform legii) sunt direcţionaţi către o cameră de la mezaninul instituţiei, unde pot viziona şedinţa pe câteva ecrane şi nu mai pot interacţiona cu aleşii locali decât prin intermediul unei camere web, doar în cazul în care se aprobă transmisiunea video către sala de şedinţe".

Iniţiatorii scrisorii anunţă că mai mulţi cetăţeni şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale vor încerca să participe la şedinţa CGMB, programată pentru joi, şi vor lua cuvântul pentru a-şi exprima dezacordul faţă de această "practică a CGMB şi a Primăriei Municipiului Bucureşti de a izola cetăţenii care vor să participe la luarea deciziilor".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările