170 de basculante au cărat zăpada din Capitală. Oprescu: „Bucureştenii să se plângă mai puţin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri dimineaţă, că pe străzile Capitalei se aflau 250 de utiliaje de deszăpezire şi 425 de operatori, iar zăpada de pe străzile oraşului a fost transportată la periferie cu 170 de basculante. Aflat la Centrul de Monitorizare a Traficului, edilul-şef a îndemnat bucureştenii să se plângă mai puţin.

Prezent la Centrul de Monitorizare a Traficului, acolo unde a verificat modul în care se intervine pentru deszăpezire, precum şi starea carosabilului în principalele intersecţii din Capitală, Sorin Oprescu a declarat că la ora 5.30 pe străzile oraşului acţionau 250 de utilaje de deszăpezire. Totodată, 425 de operatori, dintre care 100 de voluntari, încercau să înlăture stratul de zăpadă aşternut în Bucureşti.

„Oraşul e viu, trăieşte, marile bulevarde, străzile laterale şi ţesatura de transport în comun sunt funcţionale. Până la această oră nu s-a semnalat niciun fel de eveniment la RADET, RATB, ELCEN, ENEL si Luxten“, a precizat Oprescu.

Oprescu: Bucureştenii să se plângă mai puţin

Primarul general le-a recomandat bucureştenilor să se plângă mai puţin, susţinând că trotuarele sunt curăţate.  „Bucureştenii să se plângă mai puţin, trotuarele de o parte şi de alta a străzilor sunt curăţate“, a spus edilul-şef ca răspun la intrebările jurnaliştilor.

De asemenea, edilul-şef a mai spus că s-a acţionat prin pluguire, acolo unde a fost cazul, iar zăpada de pe arterele principale şi secundare ale Bucureştiului a fost transportată la periferie cu ajutorul a 170 de basculante, făcându-se aproape 1.600 de drumuri. Până în acest moment, s-au folosit 12.458 de tone de material antiderapant, fiind disponibile încă 12.100 de tone. 

Luni, inspectorii Direcţiei de Control au verificat 55 de artere principale, fiind întocmite 66 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în valoare totală de  105.000 de lei. Totodată, au fost somate 307 persoane juridice şi Asociaţii de Proprietari.

„În ultimele două zile au fost date aproximativ 300 de avertismente agenţilor economici şi persoanelor fizice prin care aceştia au fost somaţi să îndepărteze zăpada de pe trotuare, precum şi amenzi în valoare de 105.000 lei“, a mai declarat primarul general.

Luni, inspectorii Direcţiei de Control au verificat 55 de artere principale, fiind întocmite 66 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în valoare totală de  105.000 de lei. Totodată, au fost somate 307 persoane juridice şi Asociaţii de Proprietari.

Municipalitatea a pus la dispoziţia bucureştenilor un numărul de telefon gratuit la care pot fi reclamate urgenţele. Numărul de telefon este 0.800.800.868 şi este disponibil non stop.

Pe aceeaşi temă:

Bucureştiul, pregătit pentru viscol: cum s-au mobilizat autorităţile pentru codul portocaliu

Peste 750 de basculante au fost încărcate cu zăpada strânsă de pe străzile Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite