16 tablouri fără acte de provenienţă, confiscate de poliţişti dintr-un târg din Capitală. Picturile aparţin unor artişti faimoşi FOTO

16 tablouri fără acte de provenienţă, confiscate de poliţişti dintr-un târg din Capitală. Picturile aparţin unor artişti faimoşi FOTO

FOTO Poliţia Capitalei

Şaisprezece tablouri care par a fi semnate de artişti cunoscuţi, în a doua jumătate a secolului XlX - prima jumătate a secolului XX, fără documente de provenienţă, ridicate dintr-un târg de obiecte din sectorul 6 al Capitalei, transmite news.ro.

”Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, în acord cu operaţiunea desfăşurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea si combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, in urma unei acţiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfăşurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vânzare mai multe bunuri de semnificatie culturală, respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de provenienţă si nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile”, anunţă Poliţia Capitalei.
 
În acest sens, au fost ridicate 16 picturi, posibil datate în perioada celei de-a doua jumătăţi a secolui XIX - prima jumătate a secolului XX, atribuite conform semnăturilor unor artişti cunoscuţi. 
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei, cât şi a însemnătăţii culturale a acestora, precizează poliţiştii.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările