15 poliţişti acuzaţi de corupţie şi tortură rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cealaltă jumătate din lotul arestat află pe 25 ianuarie dacă vor scăpa de cătuşe. Vezi aici lista cu poliţiştii care au primit deja decizia că rămân în arest!

Jumătate dintre poliţiştii arestaţi în urmă cu mai bine de o săptămână vor rămâne în arest după ce judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins recursurile formulate de aceştia. Poliţiştii Stelian Daniel Tonca, Adrian Dan, Florin-Sorin Dumitru, Daniel-Cristian Olteanu, Codruţ-Teo Uşăînchisă, Dănuţ-Cătălin Năstae, George Ivasciuc, Sebastian-Ştefan Ioana, Ovidiu Ştefăniţă Popa, Marian Ilie, Nicolae Dănuţa, Eugen-Florin Ionescu, Viorel Stoica şi Petre Talianu sunt cei care au primit decizia judecătorilor. Ceilalţi poliţişti, Dan Ungureanu, Gheorghe Bubu, Cornel Frăţilă, Marius-Alin Constantinescu, Cornel Grigore, Eduard Daniel Elaşcu, Adrian Niculici, Petre Pomagă, Sorin-MIhai Tătaru, Ionel Răduţ, Cătălin-Adi Stoichiţă, Constantin Ghergu, Florentin-Alexandru Dobre, Laurenţiu-Nicolae Popină, vor mai aştepta până ce judecătorii vor lua o hotărâre.

Magistraţii au stabilit termen pentru 25 ianuarie, după ce avocaţii subofiţerilor au cerut mai multe detalii legate de anchetă. Unul dintre avocaţi au cerut ca la dosarul cauzei să fie depuse fişele de plecare a maşinilor de poliţie din autobază, din perioada anchetată de procurori precum şi procesele verbale întocmite la datele indicate de procurori ca fiind acelea când poliţiştii au comis infracţiuni. Avocaţii au susţinut că există posibilitatea ca unii dintre poliţişti să nu fi fost de serviciu în acele perioade, ci în concediu.

Şi-au torturat colega, aflată sub acoperire

30 de oamenii ai legii au fost reţinuţi pe 11 ianuarie pentru luare de mită, complicitate la prostituţie, proxenetism, lipsire de libertate şi tortură. Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 din Capitală sunt acuzaţi că luau mită de la şoferii contravenienţi şi percepeau taxe de protecţie de la prostituate şi proxeneţi. Ei se fac vinovaţi inclusiv de sechestru şi tortură asupra unei presupuse prostituate care nu a vrut să le dea bani şi care s-a dovedit ulterior chiar o colegă poliţistă, aflată sub acoperire.
Femeia a fost luată de colegii ei de pe stradă sub acuzaţia de prostituţie şi dusă la sectia 3 de poliţie pentru că nu a vrut să le dea bani. Sub pretextul percheziţiei, agenta sub acoperire a fost dezbrăcată complet de haine, încătuşată şi bătută.

Sumele pe care le obţineau cei 30 de angajaţi ai Poliţiei variau între 50 şi 600 de lei la sfârşitul unei ture, bani pe care îi împărţeau apoi între ei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite