1.200 de poliţişti asigură ordinea la manifestările religioase de Bobotează şi de Sf. Ioan, din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi jandarmii vor asigura ordinea la manifestările de Bobotează şi de Sfântul Ioan. FOTO Sever Gheorghe
Poliţiştii şi jandarmii vor asigura ordinea la manifestările de Bobotează şi de Sfântul Ioan. FOTO Sever Gheorghe

Aproape 1.200 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea pubică la cele aproximativ 140 de manifestări religioase de Bobotează şi Sfântul Ioan organizate în Bucureşti şi 34 de judeţe, informează Mediafax.

Potrivit Poliţiei Române, duminică, de Bobotează, şi luni, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, vor fi organizate în Bucureşti şi 34 de judeţe aproximativ 140 de manifestări religioase de amploare, la care va participa un număr mare de persoane.

Ordinea şi siguranţa publică la manifestărilor religioase vor fi asigurate în cele două zile de aproape 1.200 de poliţişti, care vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent. Dintre cei 1.200 de poliţişti, 626 sunt de la ordine publică, 293 de la rutieră şi 280 de la alte structuri.

Poliţiştii vor fi prezenţi în apropierea locaşurilor de cult unde au loc manifestări religioase, pentru evitarea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului rutier.

În zilele de Bobotează şi Sfântul Ioan, ordinea va fi asigurată şi de peste 1.800 de jandarmi, care vor fi prezenţi în zonele manifestărilor şi procesiunilor religioase, la care sunt aşteptaţi să participe 200.000 de credincioşi, cei mai mulţi în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi, potrivit Jandarmeriei Române.

Poliţia Română precizează că sărbătoarea Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios, dar atenţionează că, pentru alţi oameni, "mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari".

Astfel, pentru a preveni eventualele furturi, Poliţia recomandă oamenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani şi, pe cât posibil, să-şi păstreze portofelele în buzunarele interioare de la piept ale hainelor.

"Doamnelor le recomandăm să fie atente la poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare", potrivit Poliţiei Române.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze maşinile doar în locurile special amenajate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite