10 milioane de euro pentru modernizarea Colegiului „Iulia Hasdeu“. Investiţie nouă: corp de clădire de 450 de metri şi cămin de 100 de persoane

10 milioane de euro pentru modernizarea Colegiului „Iulia Hasdeu“. Investiţie nouă: corp de clădire de 450 de metri şi cămin de 100 de persoane

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Colegiului Iulia Hasdeu se vor termina în februarie 2014

Primăria Sectorului 2 anunţă atragerea a peste şapte milioane de euro din bani europeni pentru modernizarea şi dezvoltarea Colegiului Iulia Hasdeu. Proiectul de amploare este în plină desfăşurare, iar după terminarea lucrărilor peste 1.000 de elevi ar urma să beneficieze de noua clădire.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fapt, este vorba despre un amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la unul dintre cele mai mari instituţii de învăţământ preuniversitar din Capitală. Circa 1.000 de elevi studiază la acest liceu, proiectul fiind unul care a dus, printre altele, la extinderea clădirii cu un corp nou de 465 de metri pătraţi. 

Valoarea totală a proiectului este de 10.736.220 de euro din care, potrivit proiectului, contribuţia administraţiei locale este de 10.146.174 de lei (2.205.000 de euro), contribuţia Guvernului României este de 5.062.945 de lei (1.100.000 de euro), iar restul de 33.103.873 de lei (7.196.494 de euro) sunt fonduri europene nerambursabile.

„Pentru prima dată după 87 de ani, de la înfiinţarea colegiului în anul 1926, edilul sectorului 2 este primul care a demarat cel mai amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la “Hasdeu”, astfel încât să ofere elevilor condiţii excelente de învăţătură. Rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate, astfel că la examenele de Bacalaureat din acest an, promovabilitatea elevilor de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” a fost de 95,49 %, fapt care a poziţionat colegiul pe locul IV într-un top al unităţilor de învăţământ din sectorul 2, cu cei mai mulţi elevi care au promovat examenul“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.

Corpul nou de clădire construit are demisol, parter, etaj şi mansardă unde sunt amenajate săli de clasă, laboratoare, dormitoare şi săli de studiu. De asemenea, la mansarda noului corp s-au amenajat dormitoare pentru elevii unităţii de învăţământ care sunt din provincie, căminul având acum o capacitate totală de peste 100 de locuri, săli de studiu şi compartimentări pentru fete şi băieţi.

De asemenea, întreaga clădire a colegiului, în suprafaţă de 6.150 de metri pătraţi şi care este formată din demisol, parter, etaj şi mansardă a fost cuprinsă într-un program de consolidare, reabilitare termică şi înlocuire a acoperişului.

Potrivit sursei citate, în urma accesării fondurilor europene, Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” va avea noi laboratoare de informatică cu echipamente IT de ultimă generaţie pentru sălile de specialităţi unde vor funcţiona 182 de calculatoare, 23 de videoproiectoare şi 23 de laptop-uri, precum şi conectare la reţeaua de internet cu fibră optică.

Lucrările au început pe 7 septembrie 2011 şi ar urma să fie finalizate la începutul lui februarie anul viitor. Pentru detalii precise despre investiţie, poate fi accesată prezentarea proiectului depus la Comisia Europeană.  

Pe aceeaşi temă:

Cartierul Baicului, modernizat cu milioane de euro din fonduri europene

2, 8 milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru modernizarea unui centru pentru persoane cu dizabilităţi

 

citeste totul despre: