1 Mai în Bucureşti. La grătar, la picnic sau în parcul de distracţii. Cum vă puteţi petrece ziua dacă rămâneţi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 mai la iarba verde
1 mai la iarba verde

1 mai petrecut în Bucureşti poate fi o decizie bună şi ieftină totdată. Primăria Capitalei pregăteşte în Parcul Cişmigiu o serie de evenimente pe gustul tuturor, iar intrarea este gratuită pentru toată lumea. Pentru iubitorii de fum de grătar, în parcul „Lumea Copiilor”, din sectorul 4, vor fi amenajate locuri speciale pentru a încinge un grătar pe cinste.

Nu v-aţi făcut încă planuri pentru 1 mai, dar nici acasă nu vreţi să rămâneţi? Primăriile din Capitală vin în întâmpinarea  bucureştenilor care au decis să rămână în oraş de 1 mai cu cele mai diverse evenimente.

Parcul Cişmigiu, cel mai ofertant loc

Anul acesta cel mai atractiv loc va fi Parcul Cismigiu. Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT - Centrul de Creaţie, Artă si Tradiţie organizează cea de-a IV-a ediţie a evenimentului dedicat Paştelui şi Floriilor, „Tradţii şi Flori de Sărbători”.

Târgul se va desfăşura până pe 5 mai, în Parcul Cişmigiu, fiind un eveniment dedicat tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, unde meşteşugari din toate regiunile ţării au pregătit pentru vizitatori podoabe lucrate manual, bunătăţi specifice sărbătorilor, aranajamente florale. 

Vor fi organizate 60 de căsuţe, momente artistice sustinute de fanfare, cvartete si grupuri de copii. Astfel, printre alţii, în Foişor vor susţne un concert Muzica Militară a Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” - Bucureşti, cvartetele „Anima”, „Arpeggione” si „Passione”, precum şi grupurile de copii „Tecucelul”, Galaţi şi „Mladite Ilfovene”.

Tot in Cismigiu, atelierele „Creative Arts” aduc în faţa doritorilor activităţi de reciclare, pictură şi desen, handmade, design textil, artă florala sşi colaj, iar libraria mobila BookLand vine in parc în întampinarea iubitorilor de carte, aducând peste 5.000 de titluri din toate genurile artistice, reprezentând 120 de edituri.

Unde puteţi încinge grătarul în Bucureşti

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu s-a lăsat mai prejos şi pregăteşte în interiorul parcului „Lumea Copiilor”  o zonă specială pentru grătare. Invitaţia este pentru toţi bucureştenii, nu doar pentru cei din sectorul 4.

Primăria pune la dispoziţie peste 50 de grătare, care se vor închiria pe bază de buletinului de identitate, pe sistemul  primul venit, primul servit.

Zona barbeque din parcul „Lumea Copiilor” a fost inaugurată de Cristian Piedone în anul 2009, înainte să fie dată legea Picnicului. Parcul se află în imediata apropiere a Palatului Copiilor.

Tot în acest parc va fi organizat  „Târgul de Paşte” care va debuta pe 26 aprilie şi va dura până pe 4 mai. Evenimentul are ca scop aprovizionarea cetăţenilor din Bucureşti pentru sărbătorile pascale. La târg vor participa mai mulţi producători sosiţi din ţară şi comercianţi de produse tradiţionale.

Stand-up comedy în Parcul Crângaşi

În Sectorul 6, „Ziua Muncii” este sărbătorită printr-un spectacol de stand-up comedy, oferit de GrimmAct, dar şi prin concerte susţinute de trupa Hara şi Mihai Mărgineanu, între orele 18.00 – 23.00, în Parcul Crângaşi. Joi, 2 Mai, „Ziua Tineretului”, este sărbătorită începând cu ora 14.00, printr-un flash mob alcătuit din dansatori care vor oferi reprezentaţii în mai multe locaţii din Sectorul 6. 

Seara va fi rezervată tinerilor, dar nu numai, care vor să se distreze în Parcul Crângaşi, de la ora 18.00, în cadrul unei petreceri de la care nu vor lipsi trupa Akcent şi iluzionistul Cristian Gog.

Locuri de ieşit la iarbă verde

Capitala este înconjurată de locuri frumoase unde poţi respira aer curat şi aşterne un picnic, însă cu grijă, să nu vă alegeţi cu o amendă.

Pe 28 aprilie, la Palatul Brâncovenesc  din Mogoşoaia s-a deschis sezonul de picnic. Cei care vor să-şi petreacă o zi de primavara în aer liber sunt invitaţi într-un spaţiu special amenajat pentru astfel de activităţi.

Municipalitatea va pune la dispoziţia cetăţenilor grătare, saci menajeri pentru colectarea deşeurilor, astfel aceştia având posibilitatea de a-şi organiza propriul picnic.

Dacă îţi alegi ca destinaţie pentru 1 mai Mogoşoaia, poţi vizita şi superbul Palat şi expoziţia de artă din cadrul palatului sau poţi profita de o zi de primăvară la pădure sau pe malul lacului.

Lacul şi pădurea Cernica poate fi o altă opţiune pentru o zi petrecută în cinstea muncii. Vestea nu tocmai bună este că nu veţi putea aprinde grătarul în această zonă, iar dacă veţi ignora aces lucru, veţi risca să primiţi amenzi usturătoare, care se întind de la 100 la 500.000 de lei.

Garda de Mediu filiala Ilfov a anunţat că de 1 mai comisarii vor patrula prin aceste zone, considerate de ei sensibile din cauza cetăţenilor care ignoră recomandările şi fac grătare în locuri nepermise.

Un alt loc unde poţi merge de 1 mai este pădurea Pasărea, care se află în imediata apropiere de Cernica. Peisajul şi liniştea oferite de acest loc plasează zonă în topul preferinţelor bucureştenilor.

Nu putem trece cu vederea Lacul Snagov şi Baza Electrica, o zonă care se bucură deja de foarte multă faimă.
Baza Electrica este un loc special amenajat pentru astfel de ieşiri, asa că nu trebuie sa vă faceţi griji în ceea ce priveşte parcarea maşinii.

Tocmai pentru ca este un loc amenajat există şi o taxă de intrare. Anul trecut această taxa era de 10 lei/maşină sau 5 lei/persoană.

În acest tarif, vizitatorii au la dispoziţie teren de fotbal şi tenis. Aveţi grijă să plecaşi devreme de acasă dacă vă hotărâţi sa alegeţi Lacul Snagov pentru că zone este mereu aglomerată şi există riscul ca să nu aveţi unde să staţi.

1 mai la Terra Park

Situat pe Bulevardul Timisoara, între cele două centre comerciale, Plaza România şi Afi Palace Cotroceni, parcul tematic de distractii al Capitalei va organiza mai multe activităţi  de 1 mai.

Intrarea costă 2 lei, iar la activităţile organizate de Terra Park, participarea este gratuită. Pe parcursul zilei, copiii se pot fotografia cu Milo, mascota parcului, şi cu Mickey Mouse, pot participa la sesiuni de modelare baloane şi facepainting, dar şi la spectacolul de teatru „Ursul pacalit de vulpe“.

De asemenea, Terra Park organizează multe jocuri şi concursuri premiate cu puncte bonus. Distracţia va începe la ora 10.00 şi va ţine până seara la ora 20.00.

Atracţiile din Terra Park sunt împărtite în funcţie de vârsta vizitatorului: în interior găsiti zona pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, în timp ce exteriorul vă ofera atât atracţii pentru copii, pentru întreaga familie, cât şi atracţii extreme pentru cei curajoşi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite