La ceas aniversar, Grigore Cartianu recunoaşte: „Am detestat «Adevărul»”

La ceas aniversar, Grigore Cartianu recunoaşte: „Am detestat «Adevărul»”

Grigore Cartianu

Grigore Cartianu, redactor-şef al ziarului „Adevărul” în perioada 2008-2012, a avut sentimente contradictorii faţă de ziar de-a lungul carierei sale de jurnalist. A început prin a-l detesta şi a ajuns să-l conducă.

"În lunga sa istorie, au fost ani când «Adevărul» s-a aflat în slujba Minciunii. Din acest motiv, în anii '90 l-am detestat. Întortocheatele cărări ale vieţii m-au adus însă, în 2008, în situaţia de a conduce acest ziar. M-am înhămat la treabă cu un gând ambiţios: să-l scutur de minciună. E singurul lucru major pe care am pretenţia că l-am reuşit, dovadă că de ani buni «Adevărul» spune adevărul. Şi, credeţi-mă, nu e un simplu joc de cuvinte. Aceasta este zestrea pe care venerabilul ziar, cu o existenţă întinsă pe trei veacuri diferite, trebuie s-o apere cu sfinţenie. Plus provocarea neprevăzută a secolului XXI: supravieţuirea. De aceea, a spune acum «La mulţi ani, Adevărule» este mai nimerit ca oricând".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: