SUA salută formarea noului Guvern al Republicii Moldova

SUA salută formarea noului Guvern al Republicii Moldova

Departamentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA a emis o declaraţie prin care salută formarea noului Guvern al Moldovei de către Alianţa pentru Integrare Europeană şi îl felicită pe Vlad Filat cu aprobarea sa de către Parlamentul Republicii Moldova în calitate de Prim-ministru.

Ştiri pe aceeaşi temă

"SUA susţin cu vigoare independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei şi aspiraţiile cetăţenilor săi de a construi un stat pe deplin european şi prosper", se arată în declaraţie. În document se menţionează că, SUA va continua să colaboreze cu cetăţenii Republicii Moldova şi cu liderii politici de la Chişinău în vederea consolidării reformelor economice şi democratice lansate pe parcursul anului trecut.

 "Noi vom continua să acordăm Moldovei asistenţă practică în această perioadă de tranziţie, inclusiv cele 262  milioane dolari SUA prin intermediul Programului "Compact" al Corporaţiei Provocările Mileniului, pentru dezvoltarea agriculturii şi infrastructurii  Moldovei", se mai arată în declaraţie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările