VIDEO Poliţa medicală, inutilă pentru 80% dintre deţinători. „Trebuie să beneficieze de recompense”

VIDEO Poliţa
medicală, inutilă pentru 80% dintre deţinători. „Trebuie să beneficieze de
recompense”

80% din moldovenii care deţin poliţă medicală nu folosesc serviciile acoperite

Institutul pentru Politici şi Reforme Europene anunţă că 80 la sută din moldovenii asiguraţi medical nu au utilizat niciodată  serviciile medicale acoperite de poliţa medicală pe parcursul ultimului an şi propune ca aceştia să fie recompensaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al IPRE, este necesar să fie creat un sistem de recompense pentru sănătate, care să stimuleze  cetăţenii să-şi menţină modul sănătos de viaţă.
Astfel, experţii IPRE au lansat, pe 21 decembrie curent, cel de-al optulea spot grafic, în care propun câteva exemple prin care cei mai conştiincioşi asiguraţi ar putea fi recompensaţi prin acordarea gratuită a poliţei de asigurare pe un termen prestabilit, abonamente la săli de sport, bazine de înot şi alte măsuri de menţinere a unui mod de viaţă sănătos.

„IPRE consideră că recompensele pentru sănătate sunt o investiţie într-o societate sănătoasă, deci şi într-o economie mai favorabilă. Astfel,  cheltuielile publice pentru intervenţii medicale şi tratamente vor fi diminuate, iar banii pe care-i plătim în fondurile asigurărilor obligatorii  vor fi direcţionaţi spre activităţi de profilaxie şi alte măsuri de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire” susţin reprezentanţii Institutului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările