VIDEO Elevii şi profesorii din R. Moldova vor trebui să poarte măşti în timpul orelor de clasă

VIDEO Elevii şi profesorii din R. Moldova vor trebui să poarte măşti în timpul orelor de clasă

FOTO Shutterstock

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că odată cu deschiderea instituţiilor de învăţământ din R. Moldova, elevii şi profesorii vor fi obligaţi să poarte măşti în timpul orelor de clasă.

„Atunci când vorbim de asta (de purtarea măştilor pe durata orelor de clasă) trebuie să ţinem cont şi de posibilitatea unor programe reduse. Nu stai 8 ore cum stăteai până la COVID, stai 6 ore”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Şeful ANSP a precizat că Primăriile vor fi instituţiile care vor fi obligate să asigure instituţiile de învăţământ cu măşti şi dezinfectante.

Amintim că instituţiile de învăţământ îşi vor relua activitatea din 1 septembrie. Fiecărei şcoli i se va propune să aleagă, după consultări cu părinţii, unul din şapte modele de învăţare prezentate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, astfel ca să fie respectate normele de siguranţă de către elevi şi cadrele didactice, transmite IPN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările