VIDEO Caz ieşit din comun în R.Moldova. Un tânăr, ţinut opt ani în sclavie într-un şopron

VIDEO Caz ieşit din comun în R.Moldova. Un tânăr, ţinut opt ani în sclavie într-un şopron

Un bărbat de 54 de ani, din Şoldăneşti, riscă ani grei de închisoare după ce a ţinut în sclavie, timp de opt ani, un tânăr care în prezent are 32 de ani. Victima era încuiată într-un şopron şi era scoasă la libertate atunci când bărbatul avea nevoie de un anumit ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu anul 2012, victima a fost supusă zilnic la servicii forţate în activitate de construcţii şi lucrări agricole.

Cei doi se cunosc în virtutea faptului că ambii sunt de origine din aceeaşi localitate a raionului. Exploatarea victimei de către învinuit a avut loc prin profitarea de poziţia de vulnerabilitate a acesteia, manifestată prin situaţie financiară precară, precum şi prin aplicarea violenţei periculoase pentru viaţă, sănătatea fizică şi psihică a victimei.

Ca urmare a acţiunilor de urmărire penală la domiciliul învinuitului, oamenii legii au identificat şi localizat victima, care era încuiată într-un şopron cu un şurub metalic, în condiţii de sclavie şi fără facilităţi igienice minime.

Victima a fost eliberată imediat şi a beneficiat de consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituţie specializată.

Potrivit legii, infracţiunea de trafic de fiinţe umane se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările