VIDEO Autocamioane pline cu substanţe explozive, stopate de poliţişti pe traseul Chişinău-Bălţi

VIDEO Autocamioane pline cu substanţe explozive, stopate de poliţişti pe traseul Chişinău-Bălţi

Două autocamioane încărcate cu substanţe explozive au fost oprite poliţişti pe traseul Chişinău - Bălţi, la ieşire din localitatea Măgdăceşti, raionul Criuleni şi comuna Gornoe din raionul Străşeni. În urma verificărilor, poliţiştii au depistat în autovehicule substanţe explozive cu destinaţie civilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre 74 de cutii cu capsule detonator şi circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax şi UN 0241, produşi în Romania şi Ucraina (utilizaţi la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră).

După ce au verificat actele, oamenii legii au stabilit că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripţia „ADR” şi nu deţineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”, iar conducătorii auto nu au fost instruiţi cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.

Totodată, actele de însoţire erau întocmite cu abateri de la legislaţia fiscală.Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Străşeni.

Întrebaţi de poliţişti dacă ştiu ce transportă, şoferii s-au încurcat în declaraţii.

Substanţele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico ştiinţifice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările