VIDEO Ademenea fete minore, apoi le obliga să se prostitueze. Un tânăr din Chişinău, reţinut pentru trafic de persoane

VIDEO Ademenea fete minore, apoi le obliga să se prostitueze. Un tânăr din Chişinău, reţinut pentru trafic de persoane

FOTO simbol

Un tânăr de 28 de ani, care din 2016 şi până în prezent a racolat mai multe fete, majoritatea minore, cu scopul exploatării sexuale comerciale, a fost reţinut de oamenii legii. Tinerele au fost adăpostite în diferite apartamente din Chişinău, unde erau forţate să presteze servicii sexuale contra plată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţurile de prestare a serviciilor sexuale erau plasate şi gestionate de către acesta pe platformele de publicitate.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că bănuitul a exploatat sexual cel puţin şase victime, venitul obţinut de către acesta per persoană varia de la 1.000 până la 6.000 de lei zilnic. Din banii obţinuţi, suspectul şi-a procurat diferite bunuri, inclusiv un automobil.

Suspectul racola persoane de pe reţelele de socializare, iniţia cu victimele discuţii care apoi decurgeau în anumite relaţii, mai aveau câteva întâlniri în cafenele şi baruri, iar apoi cu promisiuni false că este interesat într-o relaţie curată pentru formarea unui cuplu, deţinea controlul asupra victimei.

Metoda utilizată de către ultimul, prin care se urmăreşte înşelarea victimei, în domeniul de specialitate are denumirea de „Loverboy” (iubitul), este cea mai răspândită metodă de recrutare în prostituţie: fete, femei sunt ademenite de traficanţi într-o relaţie de iubire,  cu numeroase cadouri şi atenţii, uneori sub promisiunea căsătoriei. După câteva luni, sunt împinse spre prostituţie, cu forţa sau ca şi sacrificiu, din dragoste. Victimele sunt recrutate una câte una, ţintit, din grupuri cu grad înalt de vulnerabilitate.

În cazul în care victimele sesizau faptul exploatării şi recurgeau la încetarea relaţiilor cu bănuitul, erau maltratate sau ameninţate cu aplicarea forţei fizice sau cu expunerea fotografiilor şi secvenţelor video pe reţelele de socializare, în care acestea apar nud.

La moment bănuitul este arestat pentru 30 de zile, iar în cazul în care vinovăţia acestuia va fi demonstrată riscă o pedeapsă de până la 20 ani privaţiune de libertate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările