Verdict în cazul omorului unui ex-deputat ucrainean, cadavrul căruia a fost găsit într-o fântână din R. Moldova

Verdict în cazul omorului unui ex-deputat ucrainean, cadavrul căruia a fost găsit într-o fântână din R. Moldova

Cetăţeanul Ucrainei, extrădat în vara anului trecut din Belgia pentru omorul intenţionat al unui conaţional pe teritoriul Republicii Moldova, a fost condamnat la 17 ani închisoare. Procurorii au solicitat condamnarea inculpatului la detenţiune pe viaţă. Aceştia vor contesta sentinţa pe care o  consideră prea blândă în raport cu faptele comise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amintim că, pe 18 mai 2018, într-o fântână din preajma comunei Grătieşti, a fost depistat cadavrul unui bărbat, cu semne de moarte violentă.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit identitatea victimei. Acesta s-a dovedit a fi un cetăţean al Ucrainei, în vârstă de 59 de ani, ex-deputat al Radei din Regiunea Jitomir.

Potrivit probatoriului, ex-deputatul a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu inculpatul şi cu complicele acestuia, ambii cetăţeni ucraineni, cu care stabilise din timp o întrevedere în sectorul Botanica. Fiind preluat cu maşina de către  cei doi şi deplasându-se pe traseul Chişinău – Bălţi, indivizii au strangulat victima, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti.

Imediat după crimă, făptaşii au părăsit teritoriul republicii. Totuşi, procurorii au reuşit să-i identifice şi să descopere crima, indivizii fiind anunţaţi în căutare internaţională.
 
În vara anului trecut, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat, materialele în privinţa lui fiind disjunse într-o procedură separată.
 
Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina şi a refuzat de a face declaraţii.

Potrivit procurorilor, omorul a fost planificat din timp, iar învinuiţii au pus la cale toate detaliile crimei, ademenind victima pe teritoriul Republicii Moldova, mizând astfel că nu vor putea fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru cele săvârşite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: