Valeriu Pasat va primi 12 mii de euro, şi nu 2,5 milioane cum a cerut, ca despăgubire pentru daunele morale în timpul detenţiei

Fostul ministru al Apărării Valeriu Pasat va primi doar 12 mii de euro despăgubiri din partea Guvernului moldovean pentru relele tratamente la care a fost supus în perioada cât s-a aflat în detenţie. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a refuzat demersul fostului şef al Securităţii prin care acesta cerea daune morale în valoare de 2,5 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul a recunoscut vinovăţia sa în comiterea tuturor încălcărilor faţă de Pasat, motiv pentru care CEDO a decis că suma compensaţiei de 12 mii de euro este una echitabilă", a declarat Janeta Hanganu, avocata fostului ministru la CEDO. Solicitat de „Adevărul" Valeriu Pasat a spus că nu este de acord cu decizia Curţii de la Strasbourg şi în special cu mărimea compensaţiei oferite de Guvern. „Nu sunt de acord cu decizia Curţii", a declarat scurt Pasat.


„2,5 milioane de euro pentru 2,5 ani"


„Clientul meu consideră că 12.000 de euro nu va acoperi suferinţele morale cauzate fiului, fiicei, soţiei şi mamei, care a decedat de cancer în timp ce se afla în puşcărie. Calculul de 2,5 milioane de euro echivalează cu 2,5 ani petrecuţi în detenţie în mod ilegal", a explicat Hanganu.
Valeriu Pasat a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că ar fi comis încălcari la vânzarea avioanelor militare din dotarea armatei naţionale. În 2009 el a fost achitat, după care a cerut despăgubiri Guvernului moldovean pentru relele tratamente la care a fost supus în timpul detenţiei.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările