Un tânăr din Chişinău, reţinut după ce ar fi pretins 1.000 de euro pentru a-l ajuta pe un candidat să susţină examenele pentru permisul de conducere

Un tânăr din Chişinău, reţinut după ce ar fi pretins 1.000 de euro pentru a-l ajuta pe un candidat să susţină examenele pentru permisul de conducere

FOTO unimedia.info

Un tânăr din Chişinău a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie miercuri, 27 februarie, într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 1.000 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere, fără a susţine probele teoretice şi practice.

Potrivit autodenunţului, bănuitul ar fi susţinut că are cunoscuţi în cadrul Agenţiei Servicii Publice şi că-i poate determina să-l favorizeze pe candidat la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 1.000 de euro.
 
Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. 
 
De la începutul anului, ofiţerii CNA au documentat 5 cazuri de trafic de influenţă, în care persoane civile ar fi promis obţinerea permiselor de conducere contra cost şi rezolvarea altor probleme legate de înmatricularea automobilelor, susţinând că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: