Un tânăr din Chişinău, reţinut după ce a jefuit două minore de telefoanele mobile

Un tânăr din Chişinău, reţinut după ce a jefuit două minore de telefoanele mobile

FOTO politiacapitalei.md

Poliţiştii din Chişinău au reţinut un individ suspectat de comiterea unui şir de jafuri în stradă. Acesta ataca prin surprindere doar persoane minore. Tânărul de 25 de ani a fost încătuşat în urma unor ambuscade formate de către poliţişti, fiind escortat la Inspectorat pentru audieri. El s-a dovedit a fi domiciliat în Capitală, fiind anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul  acţiunilor de urmărire penală şi speciale de investigaţii, bănuitul ar fi jefuit în stradă cel puţin două minore, deposedându-le de telefoanele mobile. 

Primul caz a avut loc pe strada Valea Crucii, când o minoră de 16 ani se deplasa spre şcoală a fost jefuită de telefonul mobil de model iPhone 5. 

A doua victimă de 15 ani ar fi fost atacată prin surprindere pe bulevardul Dacia, fiind deposedată de telefonul mobil în valoare de 2 200 lei. Ulterior, atacatorul ar fi vândut imediat telefoanele sustrase unor persoane necunoscute.

Actualmente, bănuitul este cercetat penal pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

citeste totul despre: