Un cuplu, cu „afacere” din închisoare. Ce au descoperit poliţiştii în celula bărbatului

Un cuplu, cu „afacere” din închisoare. Ce au descoperit poliţiştii în
celula bărbatului

Un deţinut şi soţia sa estorcau bani prin şantaj

Un tânăr de 26 de ani şi soţia acestuia de 17 ani sunt suspectaţi de poliţie pentru şantaj. În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că bărbatul, care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.9 „Pruncul”, ameninţa cu moartea sau aplica violenţa asupra condamnaţilor, estorcând repetat mai multe sume de bani, transmite IPN.

Poliţia a reţinut în flagrant, la 4 februarie , în municipiul Chişinău, soţia condamnatului, după ce a primit 7 mii de lei din partea soţiei unui alt deţinut, care a fost ameninţat cu moartea de către suspect.

În urma percheziţiilor efectuate în celula izolatorului disciplinar a Penitenciarului, au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, substanţă interzisă de tip „Metadon” şi alte lucruri interzise.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 189 din Cod Penal. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „şantaj” riscă închisoare de la 7 la 10 ani şi amendă în mărime de la 30 la 40 de mii de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: