Test negativ la COVID-19, pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Test negativ la COVID-19, pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

FOTO Shutterstock

Din 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 26 februarie, de Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, nu vor trebui să prezinte testul negativ la intrare în ţară copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere, care transportă persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegaţiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit şi cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Conaţionalii noştri care nu vor avea efectuat testul PCR COVID-19 negativ vor fi obligaţi să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Aprobarea măsurilor de restricţie este argumentată de CNESP prin agravarea situaţiei privind COVID-19 din ultimele zile. Astfel, a sporit incidenţa, rata contagiozităţii, numărul de teritorii clasificate în cod roşu de alertă, numărul formelor grave ale bolii, dar şi numărul de decese, a crescut rata testelor pozitive la virusul SARS-CoV-2 şi numărul de forme asimptomatice ale bolii.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a raportat pentru ieri, 26 februarie, 1452 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 15 sunt de import. Totodată, au fost înregistrate 27 de decese, ca urmare a complicaţiilor, provocate de virusul SARS-CoV-2.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările