Taxă de 20 de lei pentru pentru bolnavii fără poliţă de asigurare medicală: una din prevederile acordului cu FMI

Din 2012, pacienţii neasiguraţi vor trebui să achite câte 20 de lei pentru fiecare vizită la medic. Cel puţin aşa prevede acordul negociat de Guvernul Republicii Moldova cui Fondul Monetar Internaţional. Documentul a fost  publicat de deputatul comunist Igor Dodon pe blogul său. Potrivit acestuia, reforma ar urma să stimuleze  procurarea poliţelor de asigurare medicală.

Documentul, publica de Igor Dodon pe blogul său, mai arată că de la 1 ianuarie 2013 ar putea fi introduce plăţi suplimentare pentru fiecare vizită la spital pentru pacienţii asiguraţi. Astfel, o consultaţie la medicul de familie va costa 5 lei, o vizită la medicul specialist-10 lei, iar o zi e internare în spital- 20 de lei. 


„Această politică ne va permite să creştem veniturile şi să descurajăm adresările inutile către serviciile medicale, reducând astfel povara asupra sistemlui", se menţionează în proiect.

Guvernul Filat nu a confirmat veridicitatea documentului prezentat de Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: