Târgul Internaţional de Caritate va fi organizat duminică la Moldexpo

Târgul Internaţional de Caritate va fi organizat duminică la Moldexpo

FOTO IPN

Cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional de caritate de Crăciun, organizat de Clubul Internaţional al Femeilor, va avea loc duminică, 9 decembrie, la Moldexpo.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea face înconjurul lumii într-o singură locaţie şi într-o singură zi, la târg fiind invitaţi reprezentanţii a circa 25 de ambasade acreditate în Moldova şi organizaţii internaţionale. O noutate a ediţiei din acest an va fi participarea Ambasadei Japoniei, dar şi a comunităţii Indiei.
 
Co-preşedinta Clubului, Maria Marinuţa, a declarat pentru IPN că Târgul a devenit o tradiţie  frumoasă, care vine şi anul acesta să aducă aceleaşi emoţii şi atmosferă magică. Târgul de Caritate va surprinde vizitatorii cu o gamă vastă de daruri, iar femeile de afaceri, diplomate şi soţiile diplomaţilor străini vor aduce la un loc cultura şi tradiţiile sărbătorilor de iarnă ale mai multor popoare. La eveniment participă şi meşteri populari care îşi vor expune spre vânzare obiecte handmade. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la Târg lucrări de artă,  jucării pentru copii, obiecte de decor pentru sărbătorile de iarnă etc.
 
În cadrul târgului, va fi prezentat un program artistic cu cântece, dansuri, colinde de iarnă. Pe parcursul zilei vor evolua artişti autohtoni, dar şi un cor din Belarus. De la eveniment nu va lipsi nici tradiţionala tombolă cu numeroase premii.
 
Organizatorii îşi propun să adune anul acesta, din donaţiile vizitatorilor sau din vânzările biletelor de acces, precum şi pentru participarea la tombolă, un milion de lei. Fondurile vor fi alocate pentru cel puţin cinci proiecte locale, axate pe îmbunătăţirea calităţii vieţii femeilor şi copiilor defavorizaţi. Beneficiarii au fost selectaţi de către comitetul de granturi al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova. Astfel, urmează să fie acordat sprijin pentru copii cu sindromul down, pentru copii de la o şcoală muzicală, care nu au un bloc sanitar decent, dar şi pentru copii cu dizabilităţi care practică sportul, dar nu au un bloc sanitar accesibil. De asemenea, din banii adunaţi urmează să fie achiziţionat un defibrilator pentru micii pacienţi din Secţia cardiologie de la Institutul Mamei şi Copilului.
 
Taxa pentru intrarea la eveniment este de 25 de lei. Vizitatorii pot veni la Târg începând cu ora 10.00 şi până la ora 16.00. Inaugurarea oficială va avea loc ora 11.00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: